Po minulé pětce na dráze se v brněnském seriálu Triexpert Asics Cup vrátilo vše do zaběhnutých kolejí. Šestikilometrovou trať v Pisárkách zvládlo nejlépe osvědčené trio. V čase 19:28 minuty vyhrál Jiří Čípa, druhý skončil Daniel Orálek a na třetím místě finišoval Jiří Petr. Ženám opět vládla Tereza Eliášková, která vyhrála už sedmý díl v řadě.

Největší protivník běžců nebyla tentokrát trať pod Červeným kopcem, ale počasí. Padaly teplotní rekordy a rtuť teploměru šplhala přes 35 stupňů. „Žhnulo to pěkně. Když to šlo, všichni se hned schovali do stínu,“ popsal vražedné podmínky hlavní organizátor z týmu Triexpertu Tomáš Kalina. I na tak krátké vzdálenosti vzali závodníci za vděk občerstvovací stanici. „Máme ji na obrátce u kostela. Běžci občerstvovačku hojně využívali a pochvalovali si ji,“ popsal Kalina.

Horké počasí se podepsalo i na časech. Čípa, který vyhrál i oba letošní předešlé díly na stejné trati, tentokrát zaběhl šest kilometrů o dvanáct sekund hůř a o něco pomaleji byli v cíli i vytrvalci za ním. Vítězná Eliášková si tuto středu pohoršila o půl minuty.

Závody Triexpertu Cupu se díky vládnoucímu triumvirátu mezi muži Čípa, Orálek, Petr postrádají trochu napětí. Stejná situace je i mezi ženami. Pořadatelé však slibují do příštích dílů změnu. „Jednám s jedním elitním běžcem, který by měl pořadí na čele nabourat,“ sliboval Kalina.

Celkovému pořadí vévodí závodníci, kteří mají vzornou docházku. Vedoucí Vlastimil Lysák a druhý Miroslav Kantek nevynechali ještě ani jeden z jedenácti dosavadních dílů. Na třetím místě je stíhá Orálek, který však jeden start v Triexpert Cupu zameškal.

Příští středu 29. července zavítá oblíbený seriál opět na Palackého vrch, kde se běžci utkají na 7,1 kilometru dlouhé terénní trati. Start je klasicky v šest hodin večer a startovné je 70 korun.

Výsledky