Mimořádná a zatím spíše ojedinělá běžecká akce se uskuteční v sobotu 8. srpna v lázeňské obci Slatinice, která leží pod hanáckým Mont Blancem, tedy Velkým Kosířem. Bude se zde totiž konat závod Slatinická sedmička, nesoucí podtitul Charitativní běh pro Šanci. Pořadatelé se rozhodli spojit radost z běhu malých i velkých s podporou hemato-onkologicky nemocných dětí z Fakultní nemocnice Olomouc.

Proč se nesejít jednoho sobotního dopoledne celá rodina? Zaběhají si děti, rodiče, zasoutěží si o lákavé ceny v tombole a odejdou domů s příjemným pocitem, že se podíleli na něčem vznešeném, co vykouzlí úsměv na tvářích vážně nemocným dětem.

Veškerý výtěžek z akce bude prostřednictvím o.p.s. Šance darován již zmíněnému oddělení dětské kliniky olomoucké fakultní nemocnice. Podílet se můžete jakkoliv, třeba zaplacením startovného v libovolné výši, koupí lístku do tomboly nebo i jinak na místě v den závodu. Běžci i neběžci, spojme se pro dobrou věc!

Závod je zároveň memoriálem naší kamarádky a výborné běžkyně Šárky Krčkové, která v pouhých 27 letech podlehla nádorovému onemocnění bílých krvinek, a na níž chceme v tento den zavzpomínat a uctít její památku.

Pokud se z nějakých důvodů nebude moct závodu zúčastnit, je možné i tak přispět na dobrou věc zaslánín jakékoliv částky na toto číslo účtu: 269506290/0300.

Je to zároveň i účet, na který se zároveň platí i startovné v případě přihlášky předem.

Více o této dobročinné běžecké akci si přečtěte na: www.slatinickasedmicka.webnode.cz

Přijeďte se tedy proběhnout v krásné přírodní rezervaci kolem lázní ve Slatinicích a podpořit tak mimořádně dobrou a smysluplnou věc.

Výzva pro všechny! I vy můžete darovat kostní dřeň a pomoci vážně nemocným lidem.

Kdy, kde, jak?

Do registru ve Fakultní nemocnici Olomouc se zapisují potenciální dárci denně od 7 do 14 hodin.

Nemusíte chodit na lačno, součástí odběru je také pohovor trvající asi 15 – 20 minut. Kontaktní telefon: 588 444 814.

Bližší informace na http://www.kostnidren.cz/