Už tuto sobotu 15. srpna se poběží extrémní závod RedBull 400 na harrachovském skokanském můstku K120. A my už známe jména posledních osmi účastníků, kteří se na něj probojovali díky projektu Rozběhni to naplno společnosti Benzina.

O projektu, který zahrnoval tři týdny tvrdých tréninků pod vedením profesionálních trenérů Jirky Nečáska (Praha), Adama Sedláčka (Brno) a Patrika Skřížaly (Ostrava), jsme už informovali zde. Nyní už jde ale do tuhého.

Minulý víkend proběhl na Vysočině v areálu skokanských můstků závěrečný bootcamp.

Týmy z Prahy, Brna a Ostravy, všichni vzorně nastrojení v týmových tričkách, se sem sjely, aby se poprvé setkaly a společně tu prožily nesnesitelně horký trénink, na jehož závěru se rozhodlo o dvou čtyřčlených štafetách (jedna ženská, jedna mužská), které se nyní budou moci zúčastnit sobotního závodu v Harrachově.

Když týmy na místo dorazily, čekalo je mnoho nového. Ač nikdo nepochybuje o náročnosti přípravných tréninků v uplynulých třech týdnech, panující vedra se postarala o to nejtěžší, co si před samotným závodem každý z účastníků zažil.

Po prvotním pošťuchování a vzájemném vyhecování trenérů se všichni přesunuli na svah, kde je čekala skutečně ojedinělá rozcvička – všechny tři týmy se musely poskládat tak, aby na zemi bylo jen pět nohou. To v případě 24 nohou v každém z Benzina týmu opravdu nebyl snadný úkol. A pak už hurá na svah v předem určených čtveřicích. Přes veškerá očekávání se všichni běžci vzájemně povzbuzovali a podporovali a na samém konci upřímně gratulovali vítězům.

Tím se staly jak v mužské, tak v ženské štafetě Pražáci, které vedl trenér Jirka Nečásek. O vítězství ale rozhodovaly doslova milimetry, tak vyrovnaný boj to byl. Harrachovského závodu RedBull 400 se ale může zúčastnit jen osm z nich. Vyčerpanými, ale šťastnými vítězi jsou Marcela Brothanková, Gabriela Nováková, Martina Křížková, Barbora Samková, Viktor Hamid, Michal Urban, Jan Pechač a David Hošek.

Na závěr se mohli rozpálení běžci zchladit v připraveném nafukovacím bazénu plném ledové vody – a to bez nadsázky, voda totiž byla plná ledových kostek. Opravdu parádní osvěžení v bezmála čtyřicetistup­ňovém horku.

Teď už se oba vítězné Benzina týmy chystají na sobotní závod v Harrachově. Držme jim palce, protože tohle bude nářez.

Tisková zpráva