Rok od roku jsou běžecké boty inovativnější, barevnější a poskytují čím dál větší komfort. Myslíte, že už vás výrobci běžecké obuvi nemůžou po Vibram Fivefingers a Hoka One One ničím překvapit? Pletete se.

1. On Cloudsurfer

Neznámá švýcarská firma On přišla v letošním roce s novinkou. A ta vypadá jako kopačka s podivnými proděravělými hřebíky.

2. Reebok ATV 19+

Když už Blob na Letný nevyrostl, můžete si ho aspoň obout. Kaplický by zajásal.

3. Adidas AdiPure

Adidas si s touhle botou musí připadat trochu jako Bill Clinton poté, co na něj Lewinská vytáhla proslulé modré šaty. Stálo vám to za to? Je to ošklivý a ještě vás kvůli tomu soudí.

4. Inov8 Evoskin

Kondom na nohy. Bota do vody na dovolenou v Chorvatsku. Ideální součást karnevalového kostýmu topivce ze Zaklínače. Ale běžecká bota? Tak ten se povedl!

5. Adidas Springblade

Našel se Nemo! Bota s deseti páry startovacích bloků nebo možná jsou malinké repliky Pistoriových protéz? Každopádně je to bizarní.

6. Skechers Shape Ups

Děsivá připomínka devadesátých let a módy keckovitých bot na vysokých platformách. Výrobce tvrdil, že mají pomáhat rychleji hubnout a nabírat svalovou hmotu. Jak ukázaly studie, byly stejně účinné jako krásné.

7. Asics Noosa

Bota, vedle které i účastníci gay parade vypadají jako zaměstnanci právnické firmy na pondělní poradě. Barvy jsou bezva, ale čeho je moc, toho je noosa.

8. Adidas Cowboy Boots

Víte, co se stane, když kovboj začne běhat a shodou náhod ho zaměstnají v adidasu? Nejspíš ten největší úlet, jaký jsme kdy viděli.

9. Enko

Ideální bota v případě, že chcete vypadat, jako když jste právě vystoupili z lyží a staré dobré vázání Marker Rotamat si nosíte vesele s sebou. Ideální pro v létě smutnící nadšené skialpinisty a běžkaře.

10. Health

Milujete své crocsy natolik, že byste v nich nejraději i běhali? Health vám to umožní! V souladu s českou estetickou tradicí ideální v kombinaci s proklatě vysoko vytaženými ponožkami.

11. Hoka Stinson ATR

Vlhký sen Howarda Wolowitze a jemu podobných. Běžecké boty jako chůdy, ideální pro závody zkraje léta či na podzim, kdy trať vede místy se zvýšeným výskytem ovocných stromů. V horních větvích, na které v těchto botách snadno dosáhnete, na vás určitě zbude spousta zdravého, nedotčeného občerstvení.

12. Reebok ZPump Fusion

Ke gelu, láhvi s vodou a náplasti si budeme balit asi i pumpičku. Taky radši nechcete vědět, co budeme dělat, když píchnete?

Trefili jsme se do vašeho vkusu? Nebo máte svůj tip na favorita?