Přesně o 13 minut vylepšil Honza Zemaník (Salomon-Run) svůj loňský čas. Je ale pravdou, že loni posléze absolvoval CCC trasu na Mont Blancu, takže se trochu pošetřil, ale i dneska vypadal po doběhu velmi dobře. Jeho výsledný čas je 3:09:03.

„Běželo se mi parádně, žádná krize, žádné křeče, počasí tak akorát. Chviličku jsme běželi s Karlem Ketnerem, ale pak jsem si běžel svoje. Myslím, že kdyby tu byl Robert Krupička, tak to dá pod 3. Letos se na nic velkého nechystám, budu jen objíždět seriál Salomon Trail Running Cup, baví mě to,“ řekl v cíli spokojený vítěz závodu.

Jeho brácha Kuba dnes moc spokojený nebyl, absolvoval tréninkově osmistovku v Třinci za 1:58.46. Ne každý den je posvícení. Co by za takový čas mnozí dali. Jakub má kariéru rozjetou výborně, je to mlaďoch, takže času dost na nějaké super výsledky.

S více než desetiminutovou ztrátou si pro druhé místo doběhl Karel Ketner (SSK Vítkovice – 3:19:48).

„Byla to fuška, po loňském maratonu v Ostravě, je to můj teprve druhý takto dlouhý běh. Jsem „povoláním“ chodec, ale horský maraton, to byla pro mě zajímavá výzva, chtěl jsem to zkusit. Běželo se mi výborně, Honza Zemaník to rozběhl velmi rozumně, akorát teď po doběhu mě dost bolí obě chodidla, možná to chtělo silničky,“ svěřil se Karel.

Na třetím místě skončil Jan Holoubek (Beskydští nomádi – 3:31:24).

Ženy ovládla Veronika Tuhovčáková (SK Ťapka – 4:06:05). Tahle holka mě už překvapila svým výsledkem na Lysohorském čtyřlístku. „Sama jsem byla překvapená, jak dobře se mi běželo. Byl to můj první tak velký závod,“ odepsala mi tehdy Veronika na FB. No jo, když máte 45 kg jako Veronika, to se potom krásně běhá.

Na druhém místě skončila Beniačová Linda (Salomon – 4:13:38), na třetím pak Martina Robinson (1.běžecký Jablunkov – 4:14:04).

Výsledky

Foto 465× – Lukáš Podolák