Překvapení čekalo diváky na náměstí ve Frenštátu p.R., když se o čtvrt hodiny před očekávaným příchodem prvních závodníků objevila v cílové „rovince“ dvojice adidas BOOST team ve složení Zbyněk Cypra a Tomáš Svoboda. Doběhli totiž v novém rekordu závodu, a to o necelých patnáct minut – 11:29:26.

„Počasí nám vyhovovalo, oba jsme se celou cestu hecovali, jsem šťastný a hrdý, v 45 letech jsem si splnil svůj sen a vyhrál tento závod. Když máte takového výborného parťáka jako je Zbyněk Cypra, tak jde všechno snadněji. Velkou část trati jsme běželi se Standou Najvertem a Petrem Žákovským, při stoupání na Lysou horu se nám však podařilo poodskočit a vedení udržet až do cíle,“ řekl v cíli Svoboda.

Pro druhém místo si tedy doběhl Adidas-Team – Stanislav Najvert s Petrem Žákovským s časem 11:42:17.

„O mém výkonu se nerozhodavalo ani tak dnes jako spíše v červnu a v červenci. Tehdy jsem absolvoval několik těžších ultra trailů včetně srpnové Tatranské šelmy a dnes to bylo znát,“ usmíval se v cíli jako vždy dobře naladěný Standa Najvert.

Třetí dvojicí v cíli byli Kamil Bezděk a Marek Novotný z týmu Maka (12:57:27).

V kategorii ženy byl nejrychlejší tým s příhodným názvem „A vítězkami jsou“ ve složení Kateřina Šoubová a Magdalena Šoubová. Holky doběhly do cíle s časem 16:14:19. Druhé místo patřilo Věře Vystrčilové a Zuzaně Kadlčákové (KESBUK holky – 16:28:33), třetí Veronice Horákové a Nele Egertové (Šťastná sedma).

V mixu se nejvíce dařilo Jiřímu Blažkovi s Ivanou Heckovou z TOBI sport team, když vyhráli za 15:05:57. Druzí skončili Jarda Jisl s Marií Jiřičkovou z Craft team Jablonec – 15:21:12, třetí pak Marek Balcar s Kateřinou Piechowicz (15:30:04).

„Všechno asi vystihne slovo zážitek. Na startu a v prvních kopcích neuvěřitelná atmosféra. Pak tři krize. Dvě psychické, jedna fyzická. Tělo odrovnané, na nohou puchýře, ale euforie v cíli neskutečná. Nešlo nám o čas, i když si myslím, že se nemáme za co stydět, šlo nám o cíl a toho jsme dosáhli,“ podělila se se svými pocity Tereza Skoumalová, Česká Miss World pro rok 2014.

V kategorii Hobby si pro vítězství na trati dlouhé 86,4 km doběhli Milan Holeš a David Sejkora z týmu Lowell Pro/X-trail Orlová – 12:16:44. Druzí skončili Michal Rusniok s Edvardem Rajnochem (Finidr running team – 12:22:10), na třetí místo dosáhli Jan Zámostný s Alanem Vaňkem z týmu Tichá Ostrava – 12:46:42.

+ Přidej si svůj běh do tréninkového deníku

Výsledky

Foto 866× – Lukáš Podolák

Foto 701× – Lukáš Podolák