Do nádherného prostředí Blanska přilákal v sobotu druhý ročník Blanenské desítky téměř 1100 účastníků. Povedená akce v čele s Lukášem Olejníčkem nabídla už od rána velice pestrý sportovní program, na své si přišli nejen běžci, ale také všichni ti, kdo rádi jezdí na in-linech nebo na koloběžkách.

Hlavní závod na deset kilometrů lákal běžce hlavně svým rovinatým profilem, který přímo vybízel zajet si tady pro osobák nebo nějaký kvalitní čas. Dva pětikilometrové a opravdu rovinaté okruhy (od startu dva u půl kilometrů tam, obrátka a zase zpět do cíle) přilákaly bezmála 500 běžců všech výkonnostních a věkových kategorií. Počasí se zdálo být před startem přímo ideální, teplota tak akorát a sluníčko.

Na startu se neobjevil žádný výrazný favorit a ani nikdo ze špičky, kdo by mohl atakovat čas 30:30 min. za který byla vypsána prémie tři tisíce korun. Ale i přesto se na startu sešla kvalitní konkurence s mírně favorizovaným Robertem Míčem (VSK Univerzita Brno)

Přesně v 15 hodin odstartoval hlavní závod a už od prvních metrů bylo zřejmé, kdo bude bojovat o bednu. Na čele se skoro hned po startu osamostatnila trojice Míč, Petr a Čípa, kteří v tomto složení bojovali osamoceně, nikým neohroženi až do cíle.

Na obrátce, po dva a půl kilometrech pocítili hlavně ti na čele, že počasí až tak ideální není. Foukal docela silný protivítr, proti kterému se bojovalo velice špatně a ten kdo běžel osamocen, to hodně pocítil. První dvě skupinky na čele závodu docela spolupracovaly a občas se běžci vzorně prostřídali.

Celkovým vítězem se stal před startem favorizovaný Robert Míč v čase 32:39 min., na kterém bylo v cíli vidět, že šel závěr opravdu nadoraz. Druhý v cíli byl Jiří Petr (32:44) a třetí místo vybojoval Jiří Čípa (32:52).

Dnes to bylo opravdu těžké, shodli se v cíli všichni tři. Já to můžu jen potvrdit, jelikož jsem od sebe očekával trochu jiný čas, ale na ten výsledný (34:40) jsem se opravdu pořádně nadřel!

V ženách zvítězila Tereza Jagošová (41:23) před druhou Lenkou Kohnovou (41:28) a třetí místo patří Kateřině Konečné (43:58)

Druhý ročník Blanenské desítky se tedy ve všech směrech povedl a z ohlasů a komentářů je zřejmé, že se všem účastníkům velice líbil! Pořadatelům patří velké díky za skvělě zvládnutou akci!

+ Přidat běh do tréninkového deníku

Výsledky