Druhý ročník unikátního běžeckého závodu ČEZ City Cross Run Prague, který své účastníky provede přes pražské parky, zahrady, vinice a sady, vystartuje v neděli 18. října. Na běžce bude čekat stoupání na Petřín, seběh Jelením příkopem, výhled z Letné, průběh Stromovkou a botanickou zahradou. Cíl 16 kilometrového závodu se bude stejně jako vloni nacházet v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Závod ČEZ City Cross Run nabízí svým účastníkům možnost zazávodit si v těch nejatraktivnějších pražských lokalitách a vyhnout se přitom rušným ulicím. Organizátoři se snaží trasu vést co možná nejvíce přírodou. Výjimečná je navíc v tom, že start a cíl jsou na různých místech.

Závodníci se tak nemusí nikam vracet a proběhnou si velkou část Prahy. Pokud se navíc necítí na celou 16 kilometrů dlouhou trať, mohou se o ni podělit s parťákem a utvořit štafetu. V cíli se pak mohou těšit na bohatý doprovodný program včetně City Cross Food Festivalu.

Ač závod svým profilem (442 m převýšení) spadá spíše mezi ty náročnější, neměl v minulém, premiérovém roce o účastníky nouzi. Kapacita byla zcela zaplněna a trasu tak zdolalo na 1 000 běžců.

„Běhám již více než 30 let, ale dovolil bych si říct, že takových závodů, jakým byl ten dnešní, jsem mnoho nezažil. Pochvala patří jak organizaci, tak výběru samotné trasy, která byla naprosto úchvatná,” vyzdvihl pozitiva závodu účastník loňského ročníku Ondřej Zubec.

Tisková zpráva

V letošním roce se proto pořadatelé rozhodli kapacitu navýšit až na 1 500 závodníků. Aktuálně zbývá posledních 300 volných míst.

V minulém roce byl závod v čtenářské anketě časopisu Behej.com zvolen 2. nejlepším běžeckým závodem podzimní sezóny. Zúčastnila se ho taková běžecká esa jakými jsou Ondřej Fejfar, Petr Pechek či letošní mistr ČR v maratonu Vít Pavlišta. I v letošním ročníku se očekává účast české běžecké elity.

Všechny důležité informace a registraci najdete na stránkách závodu www.citycrossrun.cz

Fotografie k použití: https://www.facebook.com/media/set/?…