Čtvrtý start proměnil ve čtvrtý triumf. Jiří Čípa si vítězstvím v dalším díle běžeckého seriálu Triexpert Asics Cup, který se letos počtvrté konal v brněnských Pisárkách, definitivně zajistil celkové vítězství v osmnáctidílném stále populárnějším vytrvaleckém podniku.

„Ze začátku jsem na konečné vítězství ani nepomýšlel. Když jsem ale viděl, že můžu uspět, tak mě to začalo lákat. V jednu chvíli jsem si to nějak špatně spočítal a domníval se, že na primát už nemám nárok. Ale jak je vidět, tak mylně,“ culil se Čípa.

Do cíle šestikilometrové trati pod Červeným kopcem finišoval v čase 19:15 minuty. O vteřinu tak pokořil svůj nejlepší výkon, který na stejném místě zopakoval v předešlých startech dokonce dvakrát. Pisárky mu evidentně vyhovují. Letos zde nevyhrál nikdo jiný.

„Běželo se mi dobře. Vyhovovalo mi počasí,“ pochvaloval si sympatický vytrvalec příhodné podmínky.

Čípa o deset vteřin porazil svého velkého rivala a zároveň kamaráda Jiřího Petra. Vrátil mu tak porážku z uplynulého víkendu, kdy ho Petr o chlup předčil na Blanenské desítce.

„Běželi jsme docela dlouho spolu. Jirkovi jsem cukl až za obrátkou nad jungleparkem,“ popsal Čípa vývoj letošního předposledního dílu Triexpert Cupu. Třetí už s větším odstupem dokončil Vojtěch Koníř.

V ženách se tradičně radovala také letošní suverénka. Tereza Eliášková zaběhla kopcovitou trať za 24:13 minuty a potvrdila zasloužené celkové prvenství. „Konečný triumf byl můj cíl,“ prozradila vítězka, z které šlo cítit, že se letní sezona včetně Triexpert Cupu už chýlí ke konci.

„Už jsem toho měla dost. Moc se těším na pauzu,“ potvrdila Eliášková. „V závodě už jsme si hlídala jen první flek. Když jsem viděla, že mě zezadu jedna holka dobíhá, tak jsem zrychlila,“ dodala.

Pisárky byly poslední brněnská zastávka seriálu. Příští středu 23. září se žádný díl neběží, poslední klání je na programu až v pondělí 28. září, kdy se závodníci tradičně s Triexpert Cupem rozloučí Svatováclavským během v Blažovicích. Pak už na řadu přijde jen závěrečné slavnostní vyhlášení výsledků.

„Uskuteční se buď posledního září, nebo prvního října, ještě termín upřesníme. Vítězové dostanou ceny a poháry. Kdo absolvoval aspoň třináct závodů, může si přijít i pro triko,“ podotkl hlavní organizátor z týmu Triexpertu Tomáš Kalina.

+ Přidej si svůj trénink do tréninkového deníku

Výsledky