Na 26.ročník Hornické desítky se předem přihlásilo celkem 1242 závodníků! Z toho plných 625 zájemců k hlavnímu závodu na 10 km, loni se předem přihlásilo 400 lidí. Pořadatelé očekávají, že v sobotu se na místě přihlásí ještě kolem 250 běžců. Celkem 207 mužů a žen je přihlášeno na Kondiční běh a předem jsou přihlášeny přes čtyři stovky dětí.

Josef Nejezchleba se svým týmem samozřejmě umožní dalším zájemcům přihlásit se v den závodu přímo na startu. Uzávěrka končí vždy 15 minut před startem příslušné kategorie. S ohledem na očekávaný nápor u prezentace žádají organizátoři, aby se všichni zájemci o účast v hlavním nebo jakémkoliv přidruženém závodě dostavili v dostatečném předstihu.

Na startu hlavního závodu Hornické desítky by se letos měla sejít skvělá konkurence. Mezi přihlášenými je v současnosti nejlepší český běžec a dosavadní jediný český vítěz Milan Kocourek a jeho oddílový kolega Jiří Homoláč.

Mimochodem Milan Kocourek letos už dvakrát pokořil hranici 30 minut. V květnu zaběhl na mistrovském závodě v Bílině čas 29:31,24 a o tři týdny později v norském Oslu dokonce 29:09,64!

Po dlouhém zranění se na startu objeví i domácí Peter Mikulenka. Chybět nebude ani v loňském roce třetí Barnabáš Bene z Maďarska. Do závodu se přihlásil také letošní vítěz Běchovic keňský běžec Elisha Kiprotich Sawe.

Očekávat lze rovněž start skvělých Poláků a Ukrajinců.

Mezi přihlášenými ženami je výborná Polka Ewa Kucharska nebo maďarská mistryně na 10 km Zita Kácser, která umí desítku hluboko pod 36 minut, a která letos v srpnu zaběhla v maďarském Szekszárdu 5000 m za 17:26.04.

PROPOZICE


Pokud to máte do Frýdku – Místku daleko můžete si na Moravě zazávodit také v Letovicích nedaleko Blanska, kde pro vás pořadatelé připravili běh dlouhý 14,7 km.

PROPOZICE

V Otrokovicích si můžete zkusit půlmaraton. Závod je Memoriálem MUDr. Josefa Podmolíka a organizátoři mají připravenu i in-line měřenou vyjížďku na 14,500 km mužů, žen, mládeže a družstev.

PROPOZICE

Otevřený závod na 3,2 km čili běh na dvě míle se koná ve Zlíně pod taktovkou Sri Chinmoy Marathon Team.

PROPOZICE