Apolo Ohno trénuje na Newyorský maraton a je nyní přesně tam, kde potřebuje, aby byl – v New Yorku. Jedenáctého září se Ohno zúčastnil půlmaratonu v Chicagu. Byl to jeho první vytrvalecký závod a vzdálenost 21,1 km uběhl za 1:40:59 hod. To není špatné na to, že jako rychlobruslař potřebuje ke zvládnutí své disciplíny s názvem short track 40 až 90 vteřin.

„Půlmaraton v Chicagu byl úžasný,“ řekl Ohno v úterý pro Universal Sport. „Běžel jsem se svým trenérem Toddem Rushworthem. New York City Marathon chce taky absolvovat se mnou. Byla to nádhera. Běželi jsme přímo kolem řeky. Cítil jsem se opravdu dobře. Dvacet jeden kilometr, to byla pro mě opravdu výzva. “

V posledních týdnech běhal 65 až 80 kilometrů za týden, minulé pondělí absolvoval svůj první 32 km dlouhý běh. Ke svému tréninkovému plánu Ohno řekl: „Byl to nejdelší běh, jaký jsem v životě absolvoval, předtím to bylo jen 25 kilometrů. Posledních šest kilometrů bylo úžasných, wow!“

Ohno musí skloubit běžecký trénink se svým nabitým programem v New Yorku, avšak na závod se moc těší. „Newyorský maraton je pro mě velmi důležitý z několika různých důvodů. Zajímá mě to město v den závodu, a lidé tady, a taky skutečnost, že jednou za rok město vypne… Ta vzájemná podpora, fandění, párty, pohoda… Je to perfektní pocit. Existuje mnoho lidí, kteří nedostali možnost zúčastnit se tohoto závodu, já jsem ale šťastný, že budu stát na startu,“řekl Ohno.

Kromě Apola Ohna se maratonu zúčastní Mark Messier, několikanásobný vítěz Stanley Cupu, který v lednu oslavil své padesáté narozeniny nebo také Edwin van der Sare, bývalý brankář Manchesteru United.

Celebrity, které absolvovaly maraton:

Lance Armstrong, 2006 (2:59:36) a 2007 (02:46:43), New York City Marathon

Natalie Morales, 2006 (03:31:02), New York City Marathon

George W. Bush, 1993 (03:44:52), Houston Marathon

Sarah Palinová, 2005 (03:59:36), Humpy's Marathon

Alanis Morissette, 2009 (04:28:45), New York City Marathon

Živý přenos můžete sledovat v neděli od 15:00 hodin na německém EUROSPORTU nebo také na Eurosportu polském.

WEB ING NEW YORK CITY MARATHON

A protože je Apolo Ohno pro mnoho žen přitažlivý, nabízíme vám jej v téměř ham ham velikosti :-)