Poběží Ostravou rekordních 3000 žen? To se uvidí 28. 5. 2016, kdy odstartuje 4. ročník Českého běhu žen. Hlásit se zájemkyně mohou už teď na www.ceskybehzen.czfacebooku. Budou mít tak dost času na přípravu a ještě ušetří. Český běh žen je silniční závod pro ženy a dívky všeho věku a výkonnosti, první svého druhu v České republice. Na certifikovaných tratích centrem třetího největšího města České republiky běhají pro radost výkonnostní atletky, amatérské běžkyně i úplné začátečnice. Každá žena v Českém běhu žen je vítězkou a společně tvoří velkolepou atmosféru!

Tratě jsou dlouhé 2,5 km, 5 km a 10 km. Kdo neběhá, chodí. Český běh žen má totiž i příjemný závod v chůzi s Nordickými holemi, kterého se účastní desítky žen. Nejstarší chodkyně má 73 let. „Tato disciplína umožňuje kontrolovaný a zdravý pohyb i těm, kteří z běhu mohou mít obavu anebo mají zdravotní omezení,“ konstatuje Alena Knapová, instruktorka Nordic Walking, která se závodu sama účastní od prvního ročníku a od letošního podzimu vede pravidelné tréninky Českého běhu žen v Ostravě a Frýdku – Místku. Účastní se jich desítky zájemců a jsou bezplatné.

„Každý rok za své startovné, kromě neopakovatelného zážitku, dostanou účastnice značková funkční trika, isotonický nápoj, dárky a pořádnou porci zábavy pro své fanoušky, rodinu i přátele. Je pro ně zajištěn kompletní pitný režim i občerstvení v cíli. Letos přibydou i osvěžující mlžné brány,“ prozrazuje ředitel závodu Oldřich Zvolánek.

Celý den bude jako vždy sportovní výkony doprovázet atraktivní program. Hudební maraton základních uměleckých škol, přehlídka dechových orchestrů, aktivity na skákadlech či trampolínách, sportovní soutěže, poradny, turnaje, kurzy, lahodné občerstvení, příjemné posezení, výtvarné dílny, hlídání dětí, zajímaví hosté, to a mnoho dalšího dělají z Českého běhu žen událost o rozměrech festivalu.

Chybět nebudou ani oblíbené soutěže čtyřčlenných týmů na 5 km. Výtěžek z nich bude opět věnován na dobročinné účely. Je výhodné přihlásit se už nyní, startovné je do konce roku 2015 nižší. A to, že běžet s námi stojí za to, zjistí i nováčci z videí plných emocí, které pořadatelé natočili v letošním roce a jsou ke zhlédnutí na You Tube kanále Českého běhu žen.

Tisková zpráva

Nový web závodu