Krásné a větrné počasí čekalo na necelých 300 závodníků, kteří dorazili na nedělní etapu seriálu Lysacup. Etapa startovala od hotelu Petra Bezruče a to netradičně formou časovky. Parametry tratě byly – délka 3,7 km, převýšení 664m.

První vystartovali ti, kteří se v celkovém pořadí nacházejí do 50. místa, ale vybíhali v opačném pořadí s rozestupem 20 sekund. Pak následují ti nejlepší z jednotlivých kategorií a nakonec zbytek závodníků v libovolném pořadí.

Trať je sice krátká, ale o to náročnější a nachází se zde taky pověstný „hang“. Navíc se přidal i led, a tak ti, kteří byli vybaveni nesmeky nebo boty s hroty, měli velkou výhodu.

Nejlepší čas se podařilo zaběhnout Ondrovi Horákovi z týmu AVA, který se na start postavil po krátké odmlce a potvrdil tak své kvality a v čase 28:38 zvítězil. Vytvořil zároveň rekord své kategorie. Na druhém místě se umístil průběžně vedoucí Vít Otevřel (SALOMON-RUN – 29:42. Pro třetí místo si v čase 30:55 doběhl Petr Hudeček z týmu (mo)mentálně Opavské dupy.

Mezi ženami si vítězství opět suverénně vyběhla v čase 35:04 Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava) a potvrdila tak svou nadvládu. Druhá nejlepší s časem 38:35 byla mezi ženami Hanka Holoubková (Beskydští nomádi) a na třetím místě doběhla v čase 38:53 Ivona Krejčiříková (VZS Ostrava).

„Strmě vzhůru po hangu jsem vždy KO, jako vždy opravdu protrápená časovka. Moc mi trasa svým profilem a parametry nevyhovuje, takže jsem byla spíš hodně překvapena ženským traťovým rekordem,“ usmívala se v cíli jako vždy Denisa Krejčiříková.

V soutěží týmů se na prvním místě umístili Beskydští nomádi (4. Holoubek, 8. Petr, 9. Mikloš), na druhém místě (mo)mentálně Opavské dupy (3. Hudeček, 14. Fierla, 15. Kubín) a na třetím pak Olympáci ve složení (5. Šindelek V., 10. Šindelek P., 25. Blabla T.).

Příští etapa startuje v neděli 13.12, a to z Visalají.

Výsledky

Foto 544× – Jindřich Kotek