7,9 km dlouhá etapa z Visalají byla dnes na programu tohoto osmnáctidílného seriálu.

Zvítězil Daniel Rubič, byla to jeho premiérová etapa a hned vítězství. Dosáhl času 40:58, kterým zároveň vylepšil rekord trati. Dan závodil na biku, dneska se spíš soustřeďuje na běh. Letos byl 5. na Perunu a 2. na Jesenickém maratonu.

Pro druhé místo si doběhl Vít Otevřel (SALOMON-RUN – 41:17), třetím mužem na vrcholu byl Jiří Pytlík (Jump Sport – 41:51).

„Konečně to vyšlo. Letošní první 1. místo a ještě navíc v traťovém rekordu. Brzy po startu jsme vepředu zůstali čtyři – já, Vítek Otevřel, Martin Holiš a Jirka Pytlík. Postupně lehce odpadnul Vítek a zůstali jsme ve třech. Martin byl na špici, u nějaké chaty se šlo doprava a před závorou jsem klukům zkusil nastoupit, protože jsem cítil, že můžu běžet rychleji. Ve stoupání pod sjezdovkou mě začal dotahovat Vítek, a protože jsem začínal tuhnout, tak jsem musel zvolnit. Šetřil jsem síly na poslední asfaltový úsek, kde jsem věděl, že budu nejrychlejší,“ řekl vítězný Rubič.

Že se dá dosahovat výborných výsledků v závodění i ve vysoké objemové přípravě dokazuje Oldřich Kokošek (Pearl iZUMi – 42:51, 6. místo): „Skvělý víkend, v sobotu jsme dali s Tomášem Petrečkem pěkný objemový jaming v Beskydech (26,5 km+ 2020m převýšení) a dneska Lysacup. Zkusil jsem to a nakonec jsem si doběhl pro 6. místo v osobnim rekordu.“ Tento týden má naběháno 106 km a za prosinec zatím 221 km, téměř vše v kopcích.

Mezi ženami žádné změny, opět zaslouženě zvítězila Denisa Krejčiříková (VZS Ostrava – 47:43) před svojí setrou Ivonou (VZS Ostrava – 51:10) a třetí Hanou Holoubkovou (Beskydští nomádi – 52:39).

V týmech dnes zazářila Vinotéka u Karla Frenštát p. R. (5. Vojtěch Koníř, 7. Vlastimil Lysák, 14. Jan Reček), druhé místo brali kluci z Pearl iZUMi (4. Martin Holiš, 6. Oldřich Kokošek, 26. Radim Pokorný), třetí pak Beskydští nomádi (9. Jan Holoubek, 12. Martin Mikloš, 21. Tomáš Peter).

V celkovém hodnocení si drží první pozici v mužích Vít Otevřel, mezi ženami Denisa Krejčiříková a v týmové soutěži patří první flek Vinotéce u Karla Frenštát p. R.

Další osmá etapa startuje opět v neděli, běží se klasika z Ostravice od železničního přejezdu. A protože se startuje v 16:30h, poplazí se na Lysou had z čelovek.

Výsledky

Foto 735× – Lukáš Podolák (na kopci)

Foto 252× – Jindřich Kotek (pod kopcem)