Tak nám to organizátoři v našich hlavách trošku zamotali. Co se vlastně stalo?

STRC tedy Salomon Trail Running Cup do konce loňského roku organizoval Martin Dvořák pod hlavičkou své sportovní agentury SportGroup.

Nyní však organizaci tohoto serálu horských běhů převzala firma Petr Čech Sport s.r.o.

„Vážení sportovní přátelé, rádi bychom Vás informovali, že seriál závodů Salomon Trail Running Cup bude v roce 2016 realizován vlastníkem série AMER SPORTS Czech Republic s.r.o. ve spolupráci se společností Petr Čech Sport s.r.o. ze skupiny Sport Invest Group. Salomon Trail Running Cup se tak v portfoliu realizovaných akcí zařadí mezi jiné známé projekty společnosti Petr Čech Sport s.r.o., jakými jsou např. Kolo pro život, Stopa pro život či Enduro serie. Tato nová spolupráce povede k dalšímu zvýšení atraktivity naší série a těšit se můžete na zcela nové lokality – jak pro běhy v terénu, tak pro trailové běhy ve městech. Momentálně pracujeme na finalizaci termínové listiny, kterou v brzké době zveřejníme. Závěrem informujeme, že společnost AMER SPORTS Czech Republic s.r.o. a její značka Salomon nemá nic společného s novou konkurenční sérií závodů Kilpi Trail Running Cup. S pozdravem a přáním mnoha běžeckých zážitků se STRC 2016, váš tým AMER SPORTS Czech Republic s.r.o.,“ prohlásil na Facebooku dovozce značky Salomon.

Jak to tedy bude dál

Je to jednoduché. Závody, které dosud pořádal Martin Dvořák (SportGroup) zůstávají čili budou se opět konat, ale již pod novou hlavičkou Kilpi Trail Running Cup.

Kdežto nový organizátor Salomon Trail Running Cup, agentura Petr Čech Sport, teprve nové závody sestavuje, aby je brzy představila. Tyto se budou konat nejen v České republice, ale i na Slovensku.

„Momentálně finalizujeme termínovou listinu pro rok 2016. Běžci se mohou těšit nejen na pokračování série Salomon Trail Running Cup jako takové, ale zejména na zcela nové lokality jak v městských trialových terénech, tak i v přírodě. A to nejen v České republice, ale i na Slovensku,“ uvedl na SvětBěhu.cz Vilém Omcirk, marketingový manažer značky Salomon.

Takže máme se na co těšit, máme dva seriály horských běhů, jeden nový a jeden staronový. Běžecký boom pokračuje, konkurence roste a to je jen dobře. Kvalita závodů půjde opět o kousek nahoru, protože běžec je taky zákazník a zákazník je přece náš pán. A ne, že ne.

Kilpi Trail Running Cup

Salomon Trail Running Cup