Možná jste už zaznamenali humbuk kolem „vody, která vyplavuje tuk“. Jak může voda z vašeho organismu vyplavit tuk? Samozřejmě to není žádné kouzelné řešení nebo magická přísada pro všechny dietáře, co po světě běhají.

Faktem však je, že tělo vodu potřebuje, aby zůstávalo dostatečně hydratované a mohlo normálně fungovat. Voda je navíc zapotřebí, aby se tělo mohlo očišťovat od toxinů a dalších nežádoucích látek.

Je prokázané, že zásoby tuku, jež se v těle hromadí, se jen těžko odbourávají; správnou stravou a vhodným cvičením je ale opravdu možné je vypláchnout ven.

Kdyže dojde na odstraňování tukových polštářů, voda vám poslouží jako základní nástroj. Voda, kterou vypijete, odfiltruje přebytečné minerály z rozštěpených tuků. Tyto toxiny s sebou pak odnese do močového měchýře, odkud se vyloučí s močí ven z těla. Systém tělesných funkcí připomíná dobře fungující stroj, v němž voda slouží jako mazadlo.

Zvykněte si pít 8 až 10 sklenic vody denně a zajistíte, že vaše tělo pak bude podávat maximální výkon.

A tady je recept na dávku povzbuzující, tuk vyplavující vody.

Ingredience:

  • 2 l vody
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 středně velká salátová okurka, nakrájená na plátky
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • 12 lístků máty

Návod na přípravu:

Všechno smíchejte v dostatečně velké nádobě, než půjdete spát. Dejte do lednice a během dne popíjejte.

Použité potraviny volte raději ve variantě bio. Pokud nejsou dostupné, ujistěte se, že jste je před přidáním do vody skutečně dobře omyli.