Pro všechny, kdo chcete začít běhat a přitom třeba zhubnout, zlepšit svoji kondici, nebo si jen tak vyčistit hlavu, je určena bezplatná Běžecká škola Ostravy-Jihu.

Jedná se o nový společný projekt městského obvodu Ostrava-Jih a spolku Bezva běh pro bezva lidi. Cílem naší běžecké školy je sdružit všechny příznivce běhání a umožnit jim, podle jejich výkonnosti, společný a tělu zdravý pohyb.

Do naší Běžecké školy Ostravy-Jihu se mohou přihlásit výkonnostní běžci i úplní začátečníci.

„V Bělském lese, který je z velké části v městském obvodě Ostrava-Jih, jsou ideální podmínky pro běhání. Proto jsem uvítal spolupráci s běžeckým spolkem. Je to dobrá zpráva pro naše občany, zejména pak pro ty, co chtějí začít běhat. Jakmile mi to čas dovolí, určitě se některé z běžeckých lekcí zúčastním,“ říká starosta Martin Bednář, který Běžeckou školu Ostravy-Jihu podporuje.

Organizátoři všem zájemcům slibují pravidelné tréninky v Bělském lese na pilinové dráze v areálu zdraví, na okruhu běžeckého závodu Starobělské Lurdy (3,2 km) a na přesně změřeném 5 km dlouhém okruhu s minimálním převýšením.

Trénovat nás bude každou středu a neděli zkušená výkonnostní běžkyně Kateřina Bluchová.

„Něco takového jsem potřebovala. Už nějakou dobu vedu pár jedinců, ale skupina je skupina. Bělský les znám dobře, často tady trénujeme s atlety z SSK Vítkovice, moc se těším“ usmívá se Katka Bluchová.

Tréninky: od 2.3. 2016 každou středu v 17.00h a neděli v 15.00h.

Místo srazu: před restaurací Koliba

Aktuální informace Běžecké školy Ostravy-Jih budou zveřejňovány na webu městského obvodu Ostrava-Jih a na facebookové stránce školy.

Běžecká škola Ostravy-Jihu je pro všechny zájemce ZDARMA!

Běžecký trenér nejprve příchozí rozdělí podle jejich výkonnosti, poté se všichni společně lehce protáhnou a bude následovat samotný běh po trasách, odpovídající fyzickým možnostem jednotlivých tréninkových skupin.

Tak neváhejte a přijďte, zítra začínáme!