Rozjetý vlak jménem Lysacup se točí dál. Po běhavé etapě z Visalají, která se celá nesla v duchu krásného počasí připomínajícího babí léto, byla v neděli na pořadu etapa třetí se startem u hráze vodní nádrže Šance.

Profil této tratě s dlouhými a prudkými výběhy tentokrát více nahrával cyklistům a silověji vybaveným závodníkům.

I počasí už pomaličku napovídá o blížícím se začátku zimy, a tak si to rekordních 273 registrovaných závodníků, letos možná naposledy, rozdalo na suchém povrchu.

SUVERÉNNÍ HORÁK

V pořád ještě dobrých běžeckých podmínkách si pro další vítězný zářez na pažbě doběhl Ondřej Horák z X-COBRAS a potvrdil svou naprostou suverenitu v tomto seriálu.

Vzestup výkonnosti prokázal loňský vítěz Lysacupu Tomáš Čer ze SAK Karviná a po letošním 9. a 4. místě si připsal první pódiové umístění.

Bronzovou pozici před nejlepším slovenským závodníkem této etapy Kamilem Vyhničkou uhájil dosavadní lídr pelotonu, ve žlutém trikotu startující, Radim Kasalík z týmu (mo)mentálních Opavských dup.

VÝBORNÁ STONOVÁ

Ženám, při neúčasti Petry Pastorové, včera zaběhnuvší fantastický maratonský čas v polském Rybniku, opět kralovala Tamara Stonová hájící barvy Fialových Kober. Druhá do cíle dorazila Zuzana Weissová ze Zubří a bronz patří Denise Bartošové z týmu MaxBike Orlová.

ZMĚNY V CELKOVÉM POŘADÍ

Výsledek třetí etapy zamíchal i pořadím v absolutním hodnocení.

Žlutý, zelený a růžový dres zůstane jejich dosavadním nositelům, tzn. celkové vedení si drží Radim Kasalík, i nepříliš povedený výkon stačil Vladanu Šindelkovi k uchování primátu pro nejlepšího závodníka nad 40 let a i výše zmíněná absence Petry Pastorové napomohla zatím se taky trochu hledající Tamaře Stonové k upevnění pozice nejlepší ženy.

SKOKAN ROKU

K opětovné změně majitele došlo v kategorii Skokan roku, kde jistě k velké radosti frýdeckého PepaTeamu modrý návlek v sobotu opět obleče Lukáš Krejčí, který si tuto poctu v etapě ze Šancí vydřel výborným 46.místem, které ho v celkovém hodnocení seriálu dostalo na 30.místo. Na svého, v současné době největšího soupeře získal náskok čtyř bodů, tj. pozic v absoulním umístění.

ZMĚNY TAKÉ V SOUTĚŽI TÝMŮ

Na druhého v pořadí navýšila náskok vedoucí slovenská sestava Inov-8run.sk, X-Cobras využili k postupu na stříbrnou pozici malé zaváhání některých závodníků z týmu Olympáků.

Zajímavý může být souboj na chvostu první desítky, kde se solidním výkonem v této etapě podařilo PepaTeamu Frýdek-Místek dotáhnout, na rozdíl jediného bodu, na squadru VZS Ostrava. Že by volné pokračování souboje o modrý trikot…?

Lysacup je teprve v začátcích a podle prvních etap jen stěží můžeme hledat budoucí vítěze. Jedna věc je ale nad slunce jasná, do Beskyd už co nevidět přijde sníh a zima. Teprve potom bude závod zajímavější…

VÝSLEDKY

FOTO LUĎKA BEDNARZE

FOTO PEPA TEAMU

FOTO SK VALAŠSKÉHO KRÁLOVSTVÍ

FOTO VZS OSTRAVA

Týmy, které informují na svých klubových stránkách o dění v LYSACUPU:

3SA Racing Team CK Frenštát p. R. BK SAK Karviná
Inov-8run.sk Pepa Team Racing Olešná
SK Valašské království VZS Ostrava X-TRAIL