Dostal jsem možnost otestovat běžecké oblečení z Lidlu. A tak pro ty z vás, kteří nechtějí utrácet moc peněz za renomované sportovní značky, přináším své postřehy a zkušenosti. Jelikož si jaro s námi zahrává, měl jsem možnost oblečení vyzkoušet jak v teplém, tak chladnějším počasí a můžu prohlásit, že si nevedlo špatně.

O jakém oblečení se vlastně budeme bavit?

Bude to běžecké triko s krátkým rukávem, běžecké tílko a dvojice kraťasů – jedny klasické a druhé s všitými legínami. Všechny kousky jsou v praktických krabičkách celkem jasně označené a s reflexními prvky, což je taky plus zejména pro běh ve městě.

Předně něco málo k velikostem

Nevím kdo z vás už někdy nějaké oblečení (a to nejen to sportovní) v Lidlu kupoval, ale pro nezkušené jejich číslování je německé a tedy odlišné od českých zvyklostí. Uvedu vám to na svém vlastním příkladu – při své hubené srnko-vytrvalecké postavě si v běžných obchodech kupuji vel. M, ale v Lidlu je mi právě emko celkem velké a většinou by mi bylo esko, které jsem tam málo kdy našel.

Takže vybalujeme, oblíkáme a jdeme na to

U trička i tílka jsem měl na výběr z více barev, ale právě vzhledem k velikostem jsem se musel uchýlit k šedé barvě trička a oranžové barvě tílka. Bez lhaní se přiznám, že na běhání mám radši trička, tílka nejsou úplně můj favorit, ale pro vás jsem zatl zuby a zvládl to. Tričko i tílko jsou z příjemného materiálu, které nikde nedře a jsou tak na nošení pohodlné. Ač jsem hubený, tak mi tričko padlo jak ulité, což ale nemůžu říct o tílku. Byť bylo ve velikosti S, měl jsem ho celkem volné a plandající – a co si budeme povídat, většina z nás chce u toho běhu taky nějak vypadat že?

Tričko obsahuje směs elastanu, což mu dodává na pružnosti. Navíc v podpaží a na zádech má odvětrávací prvky, které opravdu fungují. U trička jsem při běhu narazil na jednu pro mě nepříjemnou vlastnost – a to, že se díky pružnosti vyhrnuje. Samozřejmě se to dá vyřešit dalším spodním kusem oblečení, ale pokud poběžíte v tričku „na tělo“ můžete mít stejný problém, jako já a věřte mi pořád si jej upravovat je otrava.

Teď se dostáváme ke kraťasům – sedly mi jak ulité, velikost tedy O. K. Jsou jakoby šusťákové, ale velmi tenké, takže se v nich v teplém počasí neuvaříte. Ty obyčejné mají navíc vepředu kapsičku na klíče. Já se ale víc zakoukal do těch se všitými legínami – tahle varianta mě nadchla a navíc i barevná kombinace se mi líbila. A díky legínám se dají použít i v trochu chladnějším počasí. Také mají praktickou kapsičku se zipem na zadku, která je překvapivě hluboká (čtyřpalcový telefon se vám tam v pohodě vejde).

Co říci závěrem

Při celkovém zhodnocení vám za sebe nákup těchto běžeckých kousků můžu doporučit. Sám jsem si už v Lidlu některé běžecké věci kupoval a byl jsem s nimi spokojený. Od značky Crivit dostanete oblečení, které vás vysloveně nezklame a pro lidi, kteří nechtějí utrácet tolik peněz, nebo s během začínají je to celkem ideální volba.