V neděli v devět hodin ráno nastoupil Jiří Homoláč na start maratonu v německém Hamburku, aby se pokusil splnit A limit na olympiádu v brazilském Riu, který stanovil Český atletický svaz na 2:15:00.

Jirka bojoval a do 30. kilometru to vypadalo velmi nadějně, ale pak začaly všem ve skupině společně s Němcem Julianem Flügelem síly. Flügel se dokonce pokoušel splnit německý limit 2:12:15.

V cíli Jirkovi nakonec časomíra naměřila 2:16:55, což znamená nový osobní rekord a splněný B limit.

„Dnes jsem si zlepšil na maratonu v Hamburku osobní rekord téměř o minutu na 2:16,55 (3:14/km), nicméně moje cíle byly vyšší. Tímto závodem jsem chtěl splnit nominační kritéria na olympiádu v Riu, bohužel limit ČOV/ČAS je 2:15:00. Děkuji moc vám všem za podporu a vaše povzbudivé komentáře. Moc si toho vážím a pohání mě to kupředu. Má cesta tímto nekončí, ale pokračuje. Budu bojovat dál. Moc mi chutná sushi, tak bych nechtěl na olympijských hrách v Tokiu 2020 chybět,“ vzkázal svým fanouškům na Facebooku Homoláč, který se přes své mládí dívá na mnoho věcí s nadhledem.

Ivana Sekyrová dokončila za 2:46:52. Bohužel větrné podmínky byly tentokrát opravdu silným soupeřem, takže od 25 km bylo jasné, že to nevyjde a od 30 km svůj třetí maraton v kariéře opravdu doklusala, a to jen proto, že se nacházela v nejvzdálenějším bodě od cíle a tamějšího bydliště. Byla to ta lepší varianta, než v chladném a větrném počasí jít pěšky, čekat na sběrné auto nebo jít na autobus či na vlak. Poslední šance je tedy Praha.

Mezičasy Jiřího Homoláče:

Zdroj: mikatiming.de

Foto: stream, EverSport

Foto: stream, EverSport

Výsledky