Petr Vabroušek, známý to triatlonista a náš dopisovatel, absolvoval 7 etap těžkého ultra běhu v marocké poušti. A nevedl si vůbec špatně, mezi skvělými marockými a francouzskými běžci specialisty obsadil 21. místo z celkem 973 účastníků s časem 27 hodin, 8 minut a 36 vteřin.

Etapy byly dlouhé 34 km až 84 km. Ta poslední měřila 17 km, měla charitativní smysl a nezapočítávala se do celkového hodnocení. První tři příčky obsadili Maročané. Vítězem se stal počtvrté v řadě Rashid El Morabity.

Maraton de Sables neboli Sahara Marathon je šestidenní, 251 kilometrů dlouhý ultramaraton. S nápadem uskutečnit běžecký závod v poušti přišel francouzský koncertní promotér Patrick Bauer, když v roce 1984 sám přešel celou Saharu v délce 350 km, cesta mu travala 12 dní. O dva roky později se konal první ročník závodu.

Kromě Petra Vabrouška se závodu zúčastnili další dva Češi David Kořibský (48:38:16) a Václav Vacík (57:50:33).

„Děkuji všem za podporu, je to za námi. Včera večer jsme absolvovali pro Charity UNICEF poslední etapu, čas se již neměřil. Večer jsme se dostali konečně do hotelu, sprchy a čistého oblečení. Dostali jsme normální večeři a pak šup do postele. Tolik pozitiv najednou,“ byla první slova Petra Vabrouška po dokončení závodu na svém facebooku.

Výsledky

Fotogalerie

Videogalerie