V sobotu se sešlo před branami firmy DEZA několik set běžců, aby absolvovali druhý běh seriálu Agrofert Run. Počasí bylo krásné, slunečné a vzhledem k profilu tratě, se daly očekávat rychlé časy.

Brzy po startovním výstřelu se vpředu vytvořila skupinka Čípa, Míč, bratři Kučerové, Bitala a Lichý. Na čtvrtém kilometru se ale začala trhat a na čele začali diktovat tempo Čípa a Martin Kučera.

Mezi 6. a 7. km však Čípa Kučerovi nastoupil a neohroženě si běžel pro prvenství. Závod vyhrál v čase 31:31. Na druhém místě doběhl Martin Kučera – 32:05 a na třetím Robert Míč 32:16.

„Běželo se mi dobře, trať rovinatá, horko mi tolik nevadilo. Tenhle závod nebo třeba seriál Triexpert Cup beru jako přípravu na delší akce. Nejraději běhám v terénu, příští týden poběžím 50 km na Valašském hrbu a v létě pak jednu padesátku v Itálii,“ řekl Jiří Čípa, na kterém nešla znát únava.

Výsledky ženy: 1. Martina Vévodová – 38:18, 2. Denisa Kozáková – 39:21, 3. Adéla Esentierová – 39:35.

Ve Valmezu bylo ve stínu 24°C, takže pro mnoho závodníků běžet na přímém slunci nebylo jednoduché. Na trati i v cíli dokonce několik lidí zkolabovalo a to ještě nemáme léto. V naprosté většině se vždy jedná o začátečníky a proto radím, více pijte před a v průběhu závodů a hlavně trénujte. Množstvím naběhaných kilometrů se úměrně zvyšuje i vaše odolnost. Zaběhnout 10 km v kategorii mužů do 39 let nad 60 minut není žádný výkon, ale ostuda. Možná vás kamarádi, kteří neběhají, pochválí, ale do takových závodů je potřeba se dobře připravit.

Závod dokončilo 492 běžců. Třetím závodem Agrofert Runu bude Fatra desítka okolo komína – 11. června.

Výsledky podle kategorií