Po dvou úspěšných ročnících v Praze se zážitkový běh s podtitulem „přes město, přesto přírodou“ rozšíří o závod v České Lípě. Na elitní i hobby běžce čeká 16 km trať, která je provede tím nejzajímavějším ve městě a okolí. Závod se uskuteční 1. října.

Smyslem závodů City Cross Run je proměnit na jeden den město v běžeckou arénu. Umožnit běžcům poznat díky běhu to nejhezčí z města, trasu jim zpestřit hudbou, překvapit je něčím unikátním a v cíli je odměnit food festivalem a programem pro jejich doprovod. Zkrátka aby to nebyl jen běžecký závod, ale příjemně strávený den pohybem pro celou rodinu. Tomu odpovídá i novinka pro letošní rok, kterou je City Cross Walk, v rámci které účastníci projdou zajímavou část trasy jako běžci, ale jen vycházkovým tempem.

V Praze si již závod našel své stálé příznivce, kteří oceňují zajímavou trať přes Pražský hrad a Botanickou zahradu s vinicí. Minulý rok u běžců zabodoval průběh tramvají a i letos pořadatelé chystají podobný bonbónek. V cíli čeká účastníky opět City Cross Food Festival s ochutnávkou jídel z celého světa, hudba, zábava a prodejní stánky se sportovním zbožím.

V České Lípě bude mít City Cross Run premiéru. „Jsem ráda, že se závod u nás uskuteční. Těším se, jak město ožije, jak na startu uvidím naše obyvatele, a že se Česká Lípa představí jako místo plné pohybu a aktivních lidí,“ láká na závod starostka České Lípy Romana Žatecká. Start a cíl závodu bude na historickém náměstí T. G. Masaryka, odkud se vyběhne směr KD Crystal a přes areál stadionu, autodrom v Sosnové, okrajem Pekla a následně kolem rybníku Dubice a podél řeky Ploučnice zpět do města, kde v závěru čeká na běžce průběh vodním hradem Lipý.

City Cross Run láká svojí rozmanitostí jak českou běžeckou špičku – první ročník Vítek Pavlišta a druhý ročník Jan Kreisinger – tak i sportovce jiných nátur. Na start se tak vedle sebe postaví lyžaři, cyklisté, ale i vodáci nebo fotbalisté. Je to zkrátka závod pro všechny a kdo si netroufá na celou trasu, může trať absolvovat v rámci dvojčlenné štafety.

Videotrasa závodu a registrace na www.citycrossrun.cz.