Skoro repete. Nebýt třetího místa, pořadí osmého dílu brněnského běžeckého seriálu Triexpert Cup je totožné s tím před měsícem na stejném místě. Druhým letošním Popůvkám totiž opět vévodil v čase 27:31 minut Jiří Petr, který za sebou skoro s minutovým náskokem nechal Lukáše Sourala. Jen třetí pozice se změnila, místo Radoslava Šibla bral tentokrát bronz Vít Ryška, který se tak letos poprvé probojoval na stupně vítězů.

Zatímco první muž na 7,9 kilometrů dlouhé terénní trati získal třetí letošní primát, mezi ženami triumfovala už popáté Patrícia Puklová. Ta dokazuje, že když není zrovna unavená z těžkého víkendového závodu, tak jen těžko hledá konkurentku. Jedinou mimobrněnskou trasu z tradičních zastávek seriálu zaběhla za 32:20 minut a o víc než minutu za sebou nechala už tradiční medailistky druhou Lucii Kolkovou a třetí Janu Baštářovou.

Středečního klání se zúčastnilo 260 vytrvalců, což je jen o jednoho míň než před měsícem. Kdo přišel, nelitoval. Okruh se startem a cílem u Dolního rybníka nabízí pestrý terén s krásnou přírodou, většina trasy vede lesem. „Navíc krásně svítilo sluníčko. Prostě pohodový závod. Co víc si přát?“ ptal se řečnicky spokojený hlavní organizátor seriálu Tomáš Kalina.

I když je ještě hodně brzy na nějaké hodnocení, zajímavý je pohled do celkového pořadí. V něm na předních příčkách zatím chybí Jiří Čípa, který vyhrál každý letošní díl, kterého se zúčastnil. Vynechal však hned polovinu závodů, proto mu patří prozatím až 119. příčka. Pokud však nasbírá patnáct potřebných startů, celkové vítězství ho nemine. Poctivou docházkou a vysokým standardem, se do čela probojoval Soural, druhý je zatím Vlastimil Lysák a třetí Ryška. Všichni mají stoprocentní účast.

Pro letošní jubilejní dvacátý ročník oblíbeného seriálu pořadatelé připravili zajímavé oživení. 10. srpna se má premiérově běžet na zbrusu nové trati. Konkrétnější však organizátoři zatím nechtějí být.

„V současné době máme vytipované dvě lokality, mezi kterými se rozhodneme,“ mlžil Kalina.

Ve středu 15. června čeká na běžecké nadšence druhé letošní zastavení v Pisárkách a pak už stejně jako minulý rok přijde zajímavá vložka. Závod v okolí Palackého vrchu totiž bude součást T-Mobile Olympijského běhu, při kterém vyběhnou tisíce vytrvalců po celé republice. Tento podnik přináší určitá specifika.

„Kapacita je 450 lidí a kdo chce běžet, měl by se registrovat přes internet. Na místě se dá přihlásit, jen pokud nebude naplněná kapacita. Výsledky se do Triexpert Cupu normálně počítají,“ informoval Kalina. Startovné činí místo 70 korun 200, v ceně je však i účastnické triko.

Výsledky