Organizátoři, jak je dobrým zvykem, připravili pro závodníky opět několik tras – Long (66 km), Half (43 km) a Short (13 km) v několika kategoriích. Na nejdelší trase startovaly obligatorně dvojice (muži, ženy, mix), či dogtrekaři se psím parťákem. Kratší trasy jsou od letošního ročníku otevřeny jednotlivcům a dogtrekařům.

Zázemí beskydské závodu bylo situováno v blízkosti skokanského areálu Jiřího Rašky nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm. Pro místní beskydské vlky známé to místo, kde tradičně první listopadový víkend začíná oblíbený Lysacup.

Celý den bylo příjemné sychravé počasí, ideální pro vytrvalostní běhy v horách. Možná i tento fakt přilákal na start větší konkurenci, než která se objevila na prvním závodě v Krušných horách.

Na královské trase Long (66 km) zvítězili Stanislav Najvert s Markem Causidisem (Adidas Running Team), kteří však do posledních kilometrů museli aktivně hájit své vedení před dvojicí Martin Maniš a Radek Chrobák, když podle prozatímních výsledků stříbrní zůstali pouhé 3 minuty za vítězi.

Třetí pak doběhl Jan Neuwirth s Martinem Macíčkem (Mujfyziotera­peut.cz) První ženou v cíli na nejdelší trase byla Lucka Samcová, která běžela v kategorii Mix s parťákem Vaškem Pelcem (Dudáci). První ryze dámské duo tvořila Miroslava Deimová s Lucií Tomečkovou (SPSVD Jistebnice).

Nejrychlejšími dogtrekaři se stali David Vičar a Kateřina Paulíny. Na střední trase kraloval Tomáš Bystřický, kterému se na 43km trase nepodařilo jen o 41 sec. stlačit čas pod 4:00 hod. O čtyři minuty za nim doběhl Adam Ondruch. Třetím mužem v cíli pak byl Tomáš Kotek. První ženou v cíli byla Petra Šefčíkova, která se jako jediná z žen dostala pod 5:00 hod.

Na nejkratší trase Short (13 km) zvítězili Michal Balcar a Jitka Kramolišová. Rocpoint Horská výzva bude pokračovat třetím závodem 15. 7. 2016 v Jeseníkách, nově se zázemím na Červenohorském se­dle.