Slunečno, vítr a celkem teplo, ale nejvíc srdeční pořadatelé v čele se starostkou města a skvělými komentátory, to vše vítalo běžce na okraji Moravského Berouna v dalším závodě Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje.

Skvělá atmosféra, pohoda a plno kamarádů, je jasné, že se nás tam sjelo letos opravdu hodně. Až fotbalový areál praskal ve švech.

David Pelíšek je ve skvělé formě

Po návratu z ročního studijného pobytu ve Španělsku je David Pelíšek /AK Olomouc – 30:35/ ve výborné formě a je na něm vidět, že se běháním maximálně baví. S naprostou lehkostí všem soupeřům v lesích na okraji Moravského Berouna utekl.

Na druhé místo se pak soustředěným výkonem a zejména drtivým druhým kolem propracoval Ondřej Horák /Fortex Moravský Beroun – 31:25/. Kdy v kopci doběhl velmi dobře běžícího Romana Kováře /Fortex Moravský Beroun – 31:32/ a v závěru si druhé místo pohlídal. Na Romana tím pádem zbylo až třetí místo, což je ovšem v nabité konkurenci, která se tam sešla, perfektní výkon.

Marie Delingerová také neměla soupeřky

V podstatě ihned po startu se Marie Delingerová /Fortex Moravský Beroun – 36:00/ odpoutala od ostatních žen v závodním poli a neustále jen navyšovala náskok. Je vidět, že se dostala do bezvadné pohody a začíná jí to zase šlapat.

Daleko za ní běžela na druhém místě Jana Matějíková /Liga 100 Olomouc – 39:08/ a s padesátivte­řinovým odstupem pak třetí doběhla Luba Konečná z Ludvíkova /39:56/.

Běh pod Slunečnou se běžel již po šesté

V Moravském Berouně se již desítky let pořádá perfektní Silvestrovský běh. Ovšem pro běžce z okolí to bylo málo, tak před šesti roky připravili krásný závod v lesích nad městem, kde opravdu proběhnete po všech površích a hlavně si užijete velmi příjemného běhu v přírodě.

Závod je zařazený do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje pro letošní rok jako 32. v pořadí a je pamatováno také na mládež. V areálu hřiště TJ Granitol Moravský Beroun se tedy můžete vyřádit všichni. Celá rodina. A ještě jednu zvláštnost tento závod má. Běží se vždy na státní svátek 5. července.

Na tom hlavní pořadatel Pavel Frank pokaždé bezpodmínečně trvá. Tak si občas kolidujeme se závodem v Nemojanech, pokud svátek vyjde na sobotu, protože ani já nemám možnost přesunout termín jinam. Ale to se nedá nic dělat.

Letos to ale vyšlo perfektně a také se na startu objevila řada běžců, kteří startovali na obou závodech. A nutno podotknout, že velmi spokojených.

Pohoda a skvělá zábava, to je Moravský Beroun

Je to neuvěřitelné, ale stejně jako na Silvestra, tak i v polovině roku je na závodech v Moravském Berouně vždy parádní atmosféra a pohoda. Když k tomu vyjde počasí, je zde, jak by řekl klasik: „Radost až do rána.“ I když je pravda, že tak dlouho jsme tam nebyli, ale celá tahle parádní sportovní akce by si to určitě zasloužila.

„Mám teď hodně naběhané,“ přiznal se mi David Pelíšek, když jsem ho chválil za jeho uvolněný a lehký běh. „Jen mi chybí trochu rychlost, ale to přijde časem také.“

„Už jsem nevěřil, že Romana dotáhnu,“ usmíval se spokojeně Ondra Horák. „Jenže ve druhém kole v kopci trochu vytuhl, tak jsem na něj docvakl a pak už si to pohlídal.“

„Já toho teď moc nenaběhám,“ trochu smutně konstatoval Roman Kovář. „Mám věčně nějaké zdravotní problémy a dnes mi to taky nešlo. Ve druhém okruhu jsem se trápil a druhé místo už neudržel.“

„Přijeli jsme sem s Ondrou na kole deset minut před startem,“ soptila ještě po závodě Marie Delingerová. „Prý pojedeme zkratkami, ale vedl mě přes kopce a hrozným terénem. Ani jsem se nerozcvičila, to já nemám ráda, tak se divím, že mi to tak dobře běželo.“

„Dnes jsem to šla od startu s rozumem a nepřekopla to,“ řekla mi v cíli Jana Matějíková. „To pak hned všechno vypadá jinak a mám ze závodu mnohem lepší pocit.“

„Konečně jsem běžela od začátku volněji,“ smála se Luba Konečná. „Řekla jsem si, že nebudu nic plánovat, což je u mě problém, nechala jsem všechno na vývoji situace na trati a na mých pocitech a najednou to šlo. Budu to tak muset dělat pořád.“

Dalo se tam opravdu bavit s každým snad až do večera. Nikdo nikam nespěchal, jen já připravit pro vás reportáž, tak jsem si té skvělé atmosféry a party moc neužil, ale i to málo stálo za to.

Díky všem pořadatelům a organizátorům Běhu pod Slunečnou za takovou perfektní sportovní akci.

Jsem z ní nadšený a určitě nejenom já. Zcela jistě tam měli všichni hned větší radost ze života. To je hned ten pohled na svět krásnější a optimističtější. Takže ještě jednou díky kluci.

Výsledky