Po dvanácté se na náměstí v Karviné sešli běžci, aby pokořili poměrně náročnou desítku. Ta byla součástí Moravskoslezského běžeckého poháru, závod byl také Mistrovstvím ČR veteránů v silničním běhu. Počasí bylo tentokrát vlídné, foukal sice nepříjemný vítr, vedra z minulých let se naštěstí nekonala. Závod byl zároveň Mistrovstvím

Na startu se objevila známá regionální jména jako Aleš Miko, Jan Fousek, Ondřej Dominik, Marek Škapa, Petra Pastorová a další. Z Přerova přijel Tomáš Blaha, ale všem nakonec vypálil rybník brněnský Jiří Petr.

Ten za to vzal hned od startu a s obrovským náskokem zvítězil za 32:19. S více než dvouminutovou ztrátou doběhl na druhém místě navrátivší se Aleš Miko (SSK Vítkovice – 34:41), třetí skončil výborně běžící Honza Fousek (MK Seitl Ostrava – 35:10).

„Přijel jsem si tady zazávodit až z Brna, jsem už taky veterán. Jsem rád, že jsem vyhrál. Čas mohl být lepší, ale dost foukalo, připadalo mi, že pořád proti,“ usmíval se v cíli vítězný Petr, který vyhrává i v brněnském Triexpert Cupu.

„Dlouho jsem neběhal, prodělal jsem mononukleózu, takže druhé místo pro mě super,“ oddychl si Aleš Miko.

„Dneska to byla dřina, hodně foukalo. Začal jsem běhat častěji úseky, je potřeba zrychlit, trošku tím trpí záda, ale věřím, že se to srovná,“ postěžoval si v cíli Honza Fousek, kterého třetí místo určitě potěšilo.

Výborně zaběhla Petra Pastorová, neměla prakticky žádnou konkurenci, vyhrála v pěkném čase 37:55. Na její běh byla radost pohledět.

O téměř 5 minut později doběhla do cíle druhá žena Tereza Šádková (obě MK Seitl Ostrava – 42:48), třetí pak Iveta Rašková (TJ Slezan FM – 43:00).

Až z Hradce Králové si přijel zazávodit 89letý atlet Jiří Soukup, je obdivuhodné v takovém věku zvládnout tak dlouhou a náročnou trat, klobouk dolů.

Nepříjemnou kaňkou byla pro závodníky nepřítomnost minimálně tří organizátorů v místě seběhu do parku a výběhu na náměstí, kde se procházeli návštěvníci města jako by se nechumelilo. Bylo to dost o zdraví.

Výsledky