Ve dnech 15.-16. července probíhal v Jeseníkách v pořadí již 3. letošní závod ze série Rockpoint Horská výzva. Jeseníky jsou dlouhodobě nejoblíbenější zastávkou celé série a určitě na tom nic nezměnil fakt, že se letos poprvé startovalo z Červenohorského sedla, namísto tradičních Koutů nad Desnou. Přesun zázemí byl zapříčiněn především uzávěrkou silnice na Červenohorské sedlo a do Filipovic z šumperské strany, tj. právě ze směru od Koutů nad Desnou.

Nejdelší trasu LONG (63 km) ovládla dvojice ve složení Tomáš Lisec a David Kopal (Medaři) a s časem 7:28:36 hod. nedali šanci svým pronásledovatelům. Těmi byli s desetiminutovou ztrátou na druhém místě Josef Podlucký s Tomášem Klimšou (Beskyd – natural) a na třetím Lukáš Pilař s Janem Ďukem (XRNNRS) už se ztrátou dokonce 20 minut.

Do 8 hodin čistého času se podařilo stlačit čas ještě 4. dvojici ve složení David Sejkora a Martin Ryzí (X-TRAIL Orlová). První ženou v cíli nejdelšího závodu byla Lucka Samcová, která v MIX dvojici s Vaškem Pelcem (Dudáci) zvládla závod za 8:02:15 hod. Deset minut po této dvojici doběhl do cíle i první dogtrekař Vlastimil Vágner.

Na kratší trase HALF (40 km) zvítězil v čase 3:12:34 hod. Petr Hének. Ženám kralovala Eva Filipiová (4:05:06 hod.).

Na nejkratší trase SHORT (14 km) vítězům pomohli jejich psí parťáci, neboť nejrychlejším mužem i ženou v cíli byli právě dogtrekaři.

Mužům kraloval Šimon Cipro (1:21:09 hod.) a ženám Pavla Holíková (1:47:14 hod.)

Série Rockpoint Horská výzva bude pokračovat svým 4. závodem ve dnech 19. – 20. srpna na Šumavě.