Zase neměl s kým závodit. Po minulých Pisárkách si Jiří Petr bez větších obtíží podmanil i další díl brněnského běžeckého seriálu Triexpert Cup. Na terénní 7,1 kilometru dlouhé trati pod Palackého vrchem zaběhl čas 23:36 minuty a druhého v cíli porazil o třičtvrtě minuty. Tím byl výborný brněnský triatlonista Lukáš Kočař, který se letos zúčastnil svého prvního závodu známé vytrvalecké série. Na třetím místě finišoval o dalších třináct vteřin zpět Vlastimil Lysák.

V ženské kategorii se po čtyřdílném půstu radovala z prvenství Patrícia Puklová, která o víc než minutu porazila svoji kamarádku Lucii Kolkovou. Třetí příčka zbyla na Mirku Pešákovou. „O vítězích mezi muži i ženami nebylo od začátku pochyb,“ podotkl ředitel podniku Tomáš Kalina.

Jeho tým měl před startem těžkou hlavu z počasí. Nad Brnem se totiž zatáhlo a vše nasvědčovalo, že se strhne pěkná řež. Nakonec k ní však nedošlo. „Raději jsme nepostavili ani startovní oblouk. Báli jsme se, že nám ho vítr odfoukne. Obavy se však ukázaly jako plané, žádný mazec nepřiel,“ oddychl si Kalina.

Nedobře vyhlížející počasí a prázdniny v plném proudu se podepsaly i na účasti. 260 vytrvalců představuje vyrovnanou nejnižší letošní návštěvu z Popůvek. „Lidí došlo tentokrát trochu míň, i tak jsme však s návštěvností spokojení. I o prázdninách lidé na Triexpert chodí,“ pochvaloval si ředitel. Ten odtajnil i jeden rébus letošního ročníku. Za čtrnáct dní se totiž poběží na zbrusu nové trati v okolí Myslivny v Kohoutovicích.

Do konce seriálu zbývá už jen šest dílů a pomalu se začínají sčítat celkové výsledky. V nich vládne právě vítěz z posledního klání Petr, a pokud se zúčastní ještě alespoň jednoho závodu (do pořadí se počítá patnáct startů z dvaceti), vítězství mu už těžko někdo sebere.

Jeho souputník a jmenovec Jiří Čípa, který loni celkově triumfoval, se totiž v Triexpertu letos tak často neobjevuje a už teď je jasné, že potřebných třináct účastí neposbírá.

Příští středu 3. srpna zavede seriál běžce letos už potřetí na stezku z Obřan do Bílovic nad Svitavou a zpět. Start je klasicky v šest hodin večer.

Výsledky