Bývalý traťový rekordman Martin Andrš z Horních Počernic vyhrál devátý závod Rock Machine Hradeckého poháru, když porazil minulého vítěze a traťového rekordmana Petra Martinovského z Hradce Králové.

Andrš v sólo běhu na členité lesní desítce zapsal čas 38:00 a má bilanci tří startů a tří prvenství. Martinovský, který minule dal rekord 36:30, ztrácel 32 sekund a pokud nastoupí v posledním závodě 6. září stane se po právu absolutně nejlepším pohárovým běžcem. Zatím mám na svém kontě čtyři prvenství a dvě druhá místa, počítá se sedm závodu.

Průběžné pořadí vede orienťák Filip Lán, který po sobotním úspěšném absolvování maratonu šel tentokrát opravdu tréninkově. „Původně jsem se chtěl přijít jen podívat, ale nakonec jsem se rozhodl, že odběhám všechny závody.“ Filip vyhrál v kategorii dvakrát.

V soutěži mužů nad 40 let má již dávno jisté prvenství Náchoďák Jiří Doucha z Hvězdy Pardubice. Souboj o druhé místo prvenstvími v posledních dvou závodech rozhodl zkušený padesátník Jan Vejběra z Cyko Pokr HK – 40:55

O třetím místě budou v posledním závodě bojovat tři vytrvalci.

V soutěži žen pojistila prvenství sedmým startem a sedmým prvenstvím domácí Deniska Kozáková z Hvězdy Pardubice – 41:51. Druhé místo má jisté domácí Míša Lánová – 47:19. Třetí je Štěpánka Kučerová z Písku, ale v posledním klání ji může ještě ohrozit Kateřina Houžvičková.

V soutěži veteránek má jisté vítězství Evička Vejběrová z CykloPokr – tentokrát celkově druhá za 46:52. Před Ivou Čechovou, Hankou Hellerovou (obě z HK) a Veronikou Lhotákovou z Koudelky u Holic.

Desátý závod Hradeckého běžeckého poháru se uskuteční v úterý 6. 9. s tradičním startem v 18 hodin u hradeckého rybníku Biřička.