Noční závod 5|10 mil Brnem, který odstartuje v sobotu 24. září ve 20 hodin na Husově ulici v Brně, nabízí jedinečnou příležitost proběhnout místy, kudy závodní trasy většinou nevedou. Očekávaná tisícovka závodníků zavítá do Kasemat hradu Špilberk, tedy do bývalého Rakousko-Uherského vězení. Atraktivní trasa zahrnuje také průběh okolo Katedrály svatého Petra a Pavla, Zelným trhem a nádvořím Staré i Nové radnice.

„Všechny naše akce nabízí závodníkům možnost běhat v netradičním prostředí a přibližují jim navíc zajímavá místa Brna. U závodu 5|10 mil Brnem přispívá k zážitku také noční atmosféra s jedinečnými výhledy na dominanty města,“ zve širokou běžeckou veřejnost ředitel závodu Aleš Čtvrtníček. Zájemci se mohou stále registrovat online na webu www.behejbrno.com nebo v den závodu přímo na místě.

Závodníci absolvují pětimílový okruh nebo mohou zvolit dvojnásobnou distanci v rámci hlavního závodu na 10 mil (cca 16 km). Ten loni zdolal nejrychleji brněnský závodník Martin Kučera za 51:40 minut. Letos jej vyzve na příklad Tomáš Maceček, který momentálně patří do české skyrunningové a towerrunningové špičky.

Závod je otevřený všem věkovým i výkonnostním kategoriím, ti nejrychlejší běžci získají finanční prémie. Na noční kros 5|10 mil Brnem se mohou zájemci připravit mimo jiné na společném tréninkovém výběhu, který se uskuteční ve čtvrtek 8. září od 18 hodin. Průběžně aktualizované informace jsou na webu www.BehejBrno.com nebo na facebooku.

Tisková zpráva