Třetího ročníku akce nazvané Forest night race se v královéhradeckých lesích zúčastnilo téměř dvě stě odvážlivců. Start nočního lesního běhu byl v osm hodin večer v hlouby lesa. Tratě 8, 16 a 32 kilometrů, takže poslední účastník závodu dorazil do cíle až po půlnoci.

Noční běžecké dobrodružství byla opravdu zážitková akce pořádaná královéhradeckým Rungorunem, která měla však i svůj sportovní rozměr.

Nejlepším běžcem na osmikilometrové trati byl čtyřicátník Marek Trávníček, který členitou poctivě změřenou trať dal za 34:20 minuty. Marek patřil i k nejlepším běžcům v tomto týdnu skončeného Hradeckém běžeckém poháru, ale bohužel formu neudržel po celou soutěž. Dokázal porazit i vítěze jeho věkové kategorie, což se třeba druhému a třetímu nepodařilo, ale v posledním závodě a v přímém souboji o třetí místo v poháru mu to nevyšlo a skončil v něm tedy čtvrtý.

Nejlepším běžcem do 39 let byl Milan Sudek startující za Blecha team v čase 36:32, ženou Pavla Otradovská za 42:20. Čtyřicátnice vyhrála Blanka Macánová za 45:17, druhá Jana Seidlová ztrácela pouhé tři sekundy. Velkou radost z třetího místa měla v této kategorii Karin Nechanická – 49:39. „Dnešní závod jsem si fakt užila. Výborně značená trať, krásné letní počasí a ten pocit vystoupit si na bednu. To je fakt k nezaplacení,“ řekla po slavnostním vyhlášení výsledků Karin.

Nad 50 let byli na osmičce nejlepší Alena Dvořáková 56:08 a John Cagwe z pardubické Hvězdy za 49:45.

Právě společný start všech tří závodů najednou vnesl do běhu pro některé překvapivý výsledek. „Ostře jsme vyrazili a nevěděli jsme v té tmě, kdo běží jakou trať. Na startu jsem zaregistroval dva dobré mladé, takže jsem si myslel, že si v pohodě běžím pro prvenství. Před sebou jsem totiž viděl dvě světla. Překvapení jsem zažil v cíli, když jsem zjistil, že běžec před mnou je z mé kategorie. Škoda, síly jsem ještě měl,“ konstatoval v cíli druhý čtyřicátník šestnáctky Tomáš Bret z hradeckého Run4fun v čase 1:10:07 hodiny. Vítězem této kategorie se stal Dušan Gajdoš za 1:09:07.

Nejlepším mladým na šestnáce byl byl Martin Horáček za 1:07:13 před Petrem Danišem – 1:10:41, oba startovali za FITTT. „Absolvovali jsme všechny ročníky a závod se nám velmi líbí a je vždy výborně připraven. Navíc každým rokem je lepší počasí. Při prvním ročníku jsme klepali kosu a letos byla teplota jako za příjemného letního dne,“ řekl v cíli vítěz.

V ženách byla nejlepší Lenka Tomášová ze Staré Paky – 1:16:57 před Lucii Pecinou –1:18:11. Celkově třetí byla nejlepší čtyřicátnice Blanka Paprskářová za 1:27:38, v kategorii byla druhá Hanka Vysoká – 1:31:29. V kategorii nad 50 let byli první Jan Bürger za 1:24:26 a Zdenka Říhová za 1:51:41.

Třicet dvojku si dali pouze mladí muži a čtyřicátníci. Právě veterán Zdeněk Tomáš z nedaleké Býště byl celkovým vítězem na této trati za 2:23:13. Nejlepší mladý Jiří Hořčička zapsal 2:25:26 a celkově třetí, druhý mladý, byl Vojtěch Beneš z Run4fun za 2:33:30. Závěrem musím smeknout před posledním odvážlivcem na dlouhé trati, kterým byl Pavel Bachmann, jenž jako jediný dorazil do cíle po půlnoci.