Ve čtvrtek 1. září jsme odstartovali registrace, hned první den se přihlásilo 93 zájemců, dneska jsme překročili číslo 350. Ani Bělský les ale není nafukovací, tak pokud jste se ještě nezapsali na startovní listinu, tak učiňte nejlépe hned teď a tady. Chci, aby nás bylo tisíc. Do lesa navezeme 2000 koblih a ty je třeba sníst.

Nejaktivnějším v registraci je mladý a ambiciózní velkoklub SK Černé plíce, čítající přes 80 členů, z nich se do závodu přihlásilo už 26! Jedním z nich je Pavel Bandík. Běžel i loni. Pavlík vás všechny pozdravuje z Kanady, kde je na dovči. „Do závodu jsem se přihlásil v první řadě proto, že se mi loňský první ročník líbil. Mám rád závody, které jsou něčím výjimečné. A tento je. Jednak netypickou délkou trati a taky tím, že se koná v Bělském lese. Co je však nejdůležitější, potkáte zde plno úžasných běžců,“ posílá vzkaz.

Zuzanu Vltavskou můžete zahlédnout na závodech snad každý víkend. Náhodou jsem ji potkal i v Brně. Proti loňsku se hodně zlepšila a občas stojí i na bedně. „Proč jsem se přihlásila na Lurdy? Protože chci být i u druhého ročníku tohoto netypického závodu. Zlepšit si loňský čas, podpořit závod v Běláku, doběhnout si pro krásnou medaili a podpořit svou účastí největší zúčastněný tým – SK Černé plíce,“ těší se srdcařka Zuzka.

Tělem i duší Spartanka Pavlína Dávidíková se taky těší: „Krásný závod. Krátký, ale náročný. Domácí prostředí, skvělá organizace i atmosféra. Fajn lidi. Chci si zlepšit svůj osobák z loňska. Ráda tuto trasu běhám v rámci tréninku na Spartan race.“

Její velká kamarádka, se kterou objíždí ty největší závody Markéta Hourová, bude mít číslo 37: „Minulý rok jsem se zúčastnila prvního ročníku. Jelikož jsem byla po závodě nadšená, druhý ročník je pro mě jasná volba. Dle mého názoru, jde o moc vydařený závod s příjemnou trasou vedoucí skrz Bělský Les. Pozitivní je, že se dá na tento závod výborně připravit a to každou neděli s projektem běžecké školy, která pořádá výběhy po Bělském lese. Nejkrásnější a nejzásadnější je ovšem ta medaile, kterou dostane každý účastník závodu. Ta vám bude připomínat ten den, kdy jste vyběhli a doběhli.“

A co šéf Černých plic Daniel Dudáš? „Na Starobělské Lurdy je povinnost se přihlásit. A to hned z několika důvodů. Minulý ročník se mi vryl natolik do paměti: krásné babí léto, to podpořila i má babička, která přišla mě i celé Černé Plíce podpořit, parádní pohodová atmosféra, přívětivé startovné, a taky hromada koblih a dalších dobrot. Každý to ví, že koblihy jsou přece fajn. Hlavně po běhu. Tento závod má všechny předpoklady k tomu, aby se z něho stala tradice a mám ho v kalendáři už předem zaznamenaný.

SL – web závodu

SL – startovní listina

SL – registrace