Chcete vědět, jak lze harmonicky spojit věci zdánlivě nesourodé, v tomto případě výborný produkt moravských vinic s běžeckou akcí? A co takhle proběhnout se vinicemi, třeba právě na podzim, kdy se listy vinné révy pyšní barvami, jež dokáže vykouzlit jen toto roční období, kdy už slunce bodavě nepálí, ale příjemně hřeje, právě v čase, kdy se spolu s vinaři můžete těšit na to, jak se plody jejich snažení změní v lahodný mok, v období, kdy se sudy ve vinných sklípcích naplní oblíbenou tekutinou, tolik typickou pro Velké Bílovice, jež se staly místem konání jedné nezapomenutelné běžecké akce, Vinařského maratonu.

Díky velkému úspěchu prvního ročníku Vinařského maratonu, konaného v říjnu loňského roku, se můžeme těšit na pokračování této báječné události i v roce letošním. Označení„báječná“ rozhodně není přehnané, a nejen proto, že za zrodem akce stojí spolek Báječné ženy v běhu. Vinařský maraton se vryl účastníkům do paměti nejen díky skvělé a jen velmi těžce napodobitelné atmosféře, ovlivněné především neuvěřitelným nadšením, láskou a pílí pořadatelek i díky téměř pohádkovému koloritu trasy, dokreslenému srdečností místních obyvatel.

Úspěch prvního ročníku, jehož se zúčastnil například i profesionální triatlet Petr Vabroušek, potvrzuje i skutečnost, že se běžci záhy dožadovali pokračování a dočkali se…

Druhý ročník Vinařského maratonu se koná 29. 10. 2016 a ze startovní čáry ve Velkých Bílovicích můžete vyrazit na trasu v délce maratonu, půlmaratonu, či maratonské štafety. Převážně po cyklostezkách se vydáte směrem k vinařským obcím Čejkovice a Vrbice a zpět Velkých Bílovic, a to v jednom či dvou 21km okruzích. Jako v loňském roce se i tentokrát můžete těšit na účastnické medaile, které byly přes jejich neobvyklost anebo právě pro ni, radostně přijímané, a to na degustační číše, navíc doplněné lahví výborného vína od místních vinařů.

Kromě medailí a cen si běžci i tentokrát odnesou dobrý pocit z toho, že svou účastí přispěli alespoň malou měrou na účet nadačního fondu Rebečina křídla malé Rebečky, trpící nemocí motýlích křídel a pomohli tak snášet útrapy spojené s náročnou léčbou. Ve Velkých Bílovicích nebude chybět ani doprovodný program, který krom akcí pro děti, ochutnávek vín či čajů, rodinného běhu a tomboly obohatí originální překvapení z produkce organizátorek – Báječných žen v běhu.

Ačkoli byla kapacita závodu od loňského roku výrazně navýšena, startovní listina se rychle zaplňuje, takže kdo chce prožít tuto báječnou akci s Báječnými ženami (a muži), neměl by dlouho váhat, protože „to se zkrátka musí zažít…“

Více na www.vinarskymaraton.cz