Třetí ročník zážitkového nočního běhu 5|10 mil Brnem má v mužské i ženské kategorii nová jména na prvním místě výsledkové listiny hlavního závodu. Deset mil historickým centrem Brna při své premiéře na náročné trati vedoucí i do Kasemat hradu Špilberk nebo na Petrov zvládl nejrychleji Jiří Čípa. „Bylo to náročné, jsem rád, že jsem zvítězil. Trať je plná schodů a zatáček a v jedné odbočce do Kasemat se mi podařilo ostatní předběhnout a pak navýšit náskok,“ řekl spokojený vítěz.

Časem 49:20 přepsal i dosavadní nejrychlejší výkon vládce předchozích dvou ročníků Martina Kučery, který skončil za Jiřím Petrem a Petrem Hénkem tentokrát na čtvrtém místě. „Byl jsem unavený po mistrovství světa v běhu do vrchu a do třetice mi závod nesedl,“ uvedl závodník VSK Univerzity Brno. Na stupně vítězů nedosáhl ani specialista na horské běhy Tomáš Maceček, který skončil pátý.

V kategorii žen vystřídala dvojnásobnou vítězku Ivetu Fořtovou v cíli časem 1:01:44 nejrychlejší Patricia Puklová. Poloviční pětimílovou trať ovládl Jiří Mareš za 28 minut a 29 vteřin. Celkem se na start vydalo 688 běžců a běžkyň, v dětských bězích jich zápolilo 75. „Závod nabízí opravdu nevšední zážitek a potvrdilo se, že i přes svou náročnost si jej běžci opět užili. Tím to ale nekončí, protože nově se může v parku pod Špilberkem každý připravovat podle našeho tréninkového systému běžeckých tras,“ uvedl Aleš Čtvrtníček z organizačního týmu BehejBrno.com, který připravil tři okruhy různé náročnosti. Na nich mohou běžci srovnávat svou výkonnost navzájem nebo s elitními běžci. Podrobnosti jsou na webu BehejSpilberk.com.

Aktuálně byla také spuštěna online registrace na další běžeckou akci, kterou BehejBrno.com připravuje. V neděli 16. dubna se uskuteční Brněnský půlmaraton a desítka. „Připravujeme zajímavý program k pátému ročníku, na který všechny příznivce silniční klasiky již nyní srdečně zveme. Připravovat se s námi mohou tradičně na společných trénincích i nových běžeckých soustředěních a multisportovních kempech,“ dodal Čtvrtníček.

Více informací naleznete na www.BehejBrno.com nebo facebooku @pulmaratonbrno.

Tisková zpráva