Blíží se konec roku a s ním končí i letošní běžecká setkání nejen na Moravě, ale i v celé republice. Bilancujeme, co se nám podařilo a co ne, kolik osobáků jsme si letos vytvořili a který závod se nám vydařil či naopak nevydařil.

Poslední možnost vylepšit si letošní maximum máme v sobotu na Silvestra.

AC Moravská Slavia Brno pořádá pod záštitou starostky městské části Brno-Nový Lískovec XXXIII.ročník Silvestrovského běhu – memoriál Richarda Plcha. Ředitel závodu Ladislav Zouhar odstartuje závod dlouhý 7 370 m ve sportovním areálu pod ulicí Plachty v Brně-Nový Lískovec v 11 hodin. Pořadatelé mají připraveny také tratě kratší, 3 870 m pro ženy a dorost, 2 120 m pro lidový běh a pro nejmladší účastníky 430 m až 1 400 m.

Ve Zlíně si můžete na Silvestra dokonce zaběhnout i půlmaraton. Občanské sdružení Tri Life pro vás připravilo okruhový závod se startem ve Zlíně-Vršavě, vedle tenisového areálu. Závodníci poběží čtyři okruhy po asfaltová cyklostezce směrem na Zlín-Kostelec. Pokud si na 21,1 km netroufáte, můžete se přihlásit i na poloviční distanci.

Prostějovští atleti a orienťáci zvou na poslední den v tomto roce všechny příznivce kondičního i výkonnostního běhu na tradiční závod v parkovém krosu v Kolářových sadech v Prostějově. Pro muže je připravena trať o délce 5,5 km a pro ženy pak 2,2 km.

Město Moravský Beroun a lyžařský oddíl TJ Granitol organizují Silvestrovský běh už po osmadvacáté. Závod je dlouhý 10 km a poběží se od křižovatky u mlýna směrem na Nové Valteřice a zpět.

Pokud bydlíte v Přerově nebo jeho blízkém okolí, přihlaste se k 34. Silvestrov­skému běhu v Přerově. Start je naplánován na 10 hodinu u lávky u tenisových kurtů. Délka tratě je celkem 8 544 m, běží se 4 okruhy od lávky přes lávku u loděnice a kolem ORNIS.

Na severní Moravě jsou akce tři. Sokol Hrabová a Tri Atlet klub Hrabová pořádají už 23.ročník Silvestrovského běhu Hrabovou. Trasa závodu vede ulicemi obce a je dlouhá 9 550 m.

V Karviné se můžete zúčastnit Silvestrovského silničního běhu na 10 km, který organizuje TJ Jäkl Karviná.

A lahůdka na závěr. V sobotu se koná další etapa Lysacupu. Tentokrát vrchaři startují v Ostravici na hřišti, aby se již poosmé vydali vstříc vrcholu Lysé Hory.