Osmnáctiletý Radek Karnufek z SSK Vítkovice, dorostenecký mistr republiky na 3000 m, dnes zvítězil v Silvestrovském běhu Hrabovou v čase 31:00 min. Zopakoval si vítězství z Vánočního běhu Bělským lesem. Brzy po něm proběhl cílovou branou brněnský duatlonista Martin Věžník, který dosáhl času 31:10. Bronz si do Kladna odváží Milan Hrazděra – 31:46.

Ženy ovládla rozdílem třídy Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava, která závod dlouhý 9 550 m zvládla za velmi dobrých 34:46. Druhá doběhla teprve devatenáctiletá Diana Mezulianiková ze Sokola SG Plzeň-Petřín, která se především specializuje na 1 500 a 3 000 m. Pokud se vám zdá, že jste již někde toto jméno zaslechli, tak se nemýlíte. Její tatínek Zdeněk Mezulianík je pátým nejlepším českým půlmaratoncem s časem 1:02:43. Na třetím místě skončila Hana Slavíková z SSK Vítkovice.

Už po třiadvacáté se poslední den v roce sešli běžci v Ostravě – Hrabové, aby se tak rozešli se starým rokem, jak jinak, než běžeckým závodem.

V Ostravě se překvapivě objevil taky Ondřej Němec z AK Asics Kroměříž. Ondra se pustil po letech do opravdového tréninku a na jeho výkonu to bylo znát. Vyhrál bezkonkurenčně padesátníky výborným časem 35:04.

„No, mohl jsem to dát pod pětatřicet, ale nevadí, jsem spokojený. Připravuji se zejména na Chřibský maraton, který bych chtěl po letech v příštím roce běžet. Asics zkusím i květnový Pražský mezinárodní maraton,“ řekl s úsměvem Ondra po vyhlášení vítězů. Všechny běžce taky pozval na Rohálovskou desítku v Prusinovicích, která se koná 25.2.2012.

Foto Otto Seitla