Zážitkový běh City Cross Run Prague provedl v neděli běžce již potřetí Prahou z Petřína až do Bohnic. V mužské kategorii nenašel konkurenci Vítek Pavlišta. Mezi ženami se očekával velký souboj mezi loňskou vítězkou Ivanou Sekyrovou a Kamilou Gregorovou, orientační běžkyní a několikanásobnou vítězkou Velké Kunratické. Právě ta nakonec protnula cílovou pásku jako první.

Vítek Pavlišta se stal králem letošní minisérie závodů City Cross Run. Po suverénním vítězství v České Lípě nenašel přemožitele ani v Praze, kde o téměř 3 minuty porazila druhého Tomáše Eisnera. Mezi ženami probíhal na trase větší souboj. Ještě v polovině tratě vedla Kamila Gregorová před Ivanou Sekyrovou o pouhých 10 vteřin, v druhé části si však dokázala vybudovat dostatečný náskok a do cíle se tak dostala bezmála o 2 minuty dříve než její soupeřka. Ve štafetách se stejně jako vloni v Bohnicích z prvního místa radovali Lukáš Kettner a Karel Prager.

Běžci si na trase opět vychutnali úvodní těžké stoupání na Petřín, poté se vydali skrz Jelení příkop, Letnou, Stromovkou, kde na ně, tak jako vloni, čekalo zpestření v podobě průběhu tramvají a následně je trať provedla Botanickou zahradou hl. m . Prahy. City Cross Run je především zážitkovým během, i proto se někteří z účastníků rozhodli zpestřit si ve zdejší vinici sv. Kláry závod sklenkou místního vína. Finišovalo se již tradičně v Bohnicích.

I když nevlídné počasí v posledních dvou týdnech dělalo pořadatelům vrásky na čele, v neděli se nakonec v odpoledních hodinách vyčasilo a bezmála 1.000 účastníků si tak v cíli mohlo vychutnávat zasloužený odpočinek v prosluněném areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Připojilo se k nim i několik desítek účastníků premiérového City Cross Walku, 9 km dlouhého pochodu, jehož trasa začínala ve Stromovce, odkud kopírovala trať běžeckého závodu. Obě skupiny nešetřily superlativy a vypadá to, že mnoho z nich se zde opět setká za rok při City Cross Run Prague and Walk 2017.

Výsledky:

Muži 16 km: 1. Vít Pavlišta (Silvini Madshus Team) 58:31, 2. Tomáš Eisner (Salming Running Team) 01:01:24, 3. Daniel Hájek (Salming Running Team) 01:01:39

Ženy 16 km: 1. Kamila Gregorová (AC Tepo Kladno) 01:06:33, 2. Ivana Sekyrová (AK Sokolov) 01:08:19, 3. Adéla Civínová (Salming Running Team) 01:13:13

Štafety: 1. Ketty&Pragy 01:10:11, 2. adidas Runners Praha 01:10:17, 3. Z.O.B. 01:11:22

Tisková zpráva