Ve čtvrtek se uskutečnil druhý ročník Běhu 17. listopadu v Hrabové. Hlavní organizátor Honza Fousek s pomocí MK Seitl Ostrava připravili rovinatou obrátkovou trať o délce deseti kilometrů. Oproti loňskému ročníku doznala hlavní trať zásadní změnu, kdy se nevybíhalo přímo přes lávku, ale odbočilo se přes areál Tajga až na most vedoucí do Vratimova.

I přes poměrně studené počasí se sešla početná konkurence 172 závodníků.

Na běžce v cíli čekala originální dřevěná medaile, domácí koláč, tatranka a horký čaj. Zázemí závodu bylo v nedaleké škole, kde byly k dispozici šatny se sprchou. Pro medailisty byly připravené drobné dárkové předměty a finanční ceny.

Jako doprovodný závod byl Lidový běh na 400 metrů, kterýho se zúčastnila dvacítka amatérských běžců.

Start závodu byl naplánován na desátou hodinu a roli startéra se ujal starosta místní části Hrabová pan Igor Trávníček. Hned od startu šla do čela tříčlená skupina vedená Matoušem Vrzalou (SSK Vítkovice).

Tato skupina spolu běžela až do obrátky na pátém kilometru, pak Vrzala lehce navýšil tempo a v tréninkovém rytmu s lehce vystupňovaným závěrem vyhrál za 34:50. Druhý doběhl Jakub Lukáš (SSK Vítkovice – 35:15) a na třetím místě se umístil Ondra Dominik (MK Seitl Ostrava – 35:21).

V ženách šla od startu do vedení Eva Filipiová (TJ Šumperk) třetí žena z letošní Hornické desítky, následována Petrou Pastorovou (MK Seitl Ostrava). Dvojice se na prvním kilometru seběhla a běžela až do obrátky společně. Po ní se dostala do vedení Pastorová a svůj náskok začala lehce navyšovat. V cíli byla nakonec první Pastorová v čase 37:47, před Filipiovou (38:43) a Hanou Legerskou (SSK Vítkovice – 44:07).

Výsledky

Foto – Ladislav Fousek