Jedenáct a půl tisíce registrací na Sportisimo 1/2Maraton Praha zmizelo ještě před Vánocemi, i tak tu stále je šance, že svoje startovní číslo najdete pod stromečkem. Na největší český půlmaraton a první závod RunCzech běžecké ligy se totiž stále lze registrovat skrze charitativní organizace. A darovat startovné svým blízkým a zároveň pomoci potřebným, to je ideální vánoční kombinace!

Registrace na půlmaraton v Praze, který se poběží v sobotu 1. dubna, lze stále získat přes neziskové organizace, které s RunCzech spolupracují. „V roce 2015 takto běželo některý ze závodů RunCzech 4 620 běžců, v roce 2016 jich bylo již 5 287. Například Volkswagen Maraton Praha běží pro některou ze 45 neziskovek každý pátý běžec. Třeba londýnský maraton ale takto běží devět účastníků z deseti, takže v tomto ohledu máme stále co dohánět. Jsme ale přesvědčeni, že se Londýnu brzy vyrovnáme, protože chuť českých běžců pomáhat stále roste,“ říká ředitel závodů RunCzech Václav Skřivánek.

Jak se na Sportisimo 1/2Maraton Praha skrze charitativní organizace registrovat? Stačí si na stránkách www.runczech.com v sekci Běž pro dobrou věc u příslušného závodu vybrat charitativní organizaci, kontaktovat ji a domluvit se na ceně. Běžci tak získají kód pro registraci a zároveň pomohou dobré věci.

Posledních několik desítek volných startovních míst zbývá také na Volkswagen Maraton Praha. „Běžci, kteří chtějí běžet na začátku května maraton a stále ještě nemají startovní číslo, by si měli pospíšit. Očekáváme, že za pár dní se půjde registrovat opět pouze jenom skrz charitativní organizace,“ doplňuje Skřivánek.

V plném proudu jsou registrace i na ostatní závody RunCzech běžecké ligy 2017. Běžci se nyní mohou zapsat na Mattoni půlmaratony v Karlových Varech (20. května), Českých Budějovicích (3. června), Olomouci (24. června) a Ústí nad Labem (16. září), na pěti a desetikilometrový závod v rámci Birell Grand Prix Praha (9. září) nebo na O2 Pražskou štafetu 4×5, která se ve Stromovce poběží 14. a 15. června. Zároveň již běží registrace na Juniorský maraton pro středoškoláky.

Více informací a registrace na www.runczech.com.

Tisková zpráva