Zvučná výzva, lákavá nabídka a pravý čas! Věnujte (si) pod vánoční stromeček přihlášku na Interval 1/2Ironmana 2017, který se koná 18. června na vodáckém kanále v Račicích.

O půlironmanské motivaci není pochyb. Zvládnout 1,9 km plavání, 90 km na kole a 21 km běhu v jednom závodě zaslouží uznání, to už je víc než si zaběhnout třeba městský půlmaratonek.

V perfektně zorganizovaném podniku v tradičním dějišti vám to nabízí zkušený pořadatelský tým v čele s bývalými kouči české reprezentace Martinem Dvořákem a Jiřím Jelínkem. Navíc na stoprocentně bezpečné trati bez aut (kolo 18× okolo kanálu, běh pak v lese na 2,6 km okruzích) a také na rozdíl od jiných tuzemských akcí za rozumné startovné.

Čas vyplnit přihlášku (na sportt.cz) je ideální, neboť zaprvé si vyřešíte starosti s vánočním dárkem. A zadruhé ho věnujete s dostatečným předstihem na to, aby se šťastně obdarovaný stihl náležitě připravit, přestože může být začátečníkem.

„Oproti konkurenci nabízíme bezpečnost, to je hlavní devíza, dále dostupnost, kvalitní zázemí a servis a především spravedlivý závod na přesně změřených tratích,“ říká Jiří Jelínek, bývalý trenér dlouholeté české jedničky Renaty Berkové.

Při plavecké části nehrozí tlačenice nejen na startu, čekání na startovní povel, plave si každý za svoje, odpadá „hákování“. Cyklistika je bezpečná, zákaz jízdy v tzv. háku bude pod kontrolou nejen rozhodčích, ale i kamer a veřejnosti na tribuně. Všichni závodníci jsou v podstatě pod stálou kontrolou s okamžitou dostupností zdravotní pomoci.

„Ctíme pravidla triatlonu, ale určitě budeme vstřícní jako při premiéře v roce 2016. Našim cílem je spíše pomáhat, než trestat, jak si někde závodníci stěžují (jeden případ z letošní Czechman tour dokonce skončil u soudu, pozn. aut.). Neznám jiné místo v Česku, kde by to bylo možné takto uspořádat,“ dodává.

Den před Interval 1/2Ironmanem se koná na stejném místě už dvanáctý ročník ICT triatlonu. Pro zdatnější se tak nabízí možnost zajímavého víkendového dvojboje.