Druhou zastávkou Českého poháru v zimním běhu, innogy Winter Run 2017, byla Ostrava. V sobotu 21.1.2017 se sešlo přes pět stovek běžců v okolí areálu Vodního světa Sareza v centru města, aby poměřili své síly a vběhli do nového roku. Nenechali se odradit ani náledím a do jednoho zvládli závod opravdu bravurně.

Ti, kdo se zúčastnili závodu i v loňském roce, byli jistě nadšeni, když je ráno budilo sluníčko a relativně pěkné počasí. Nic to bohužel nezměnilo na přítomnosti náledí podél celé trasy. Ale akce se jmenuje innogy Winter Run. Proto i ten led měl něco do sebe a závodníci to přijali s humorem a nadšením. Především v cíli, kdy mohli jen tak „obejmout“ naše hostesky, při závěrečném dokluzu.

Po tom, co si každý vyzvedl své startovní číslo spolu s balíčkem, přišla Lenka Řeháčková z Jatomi Fitness Ostrava, aby závodníky před závodem protáhla. Následně proběhl přesun do startovního koridoru, ve kterém se běžci seřadili a nedočkavě odpočítávali poslední minuty do startu.

Medvídek Preventan se je snažil trošičku rozptýlit za zvuku hudby a docela se mu to dařilo. Za chvilku jste mohli slyšet: „pět, čtyři, tři, dva, jedna!“ a bylo odstartováno. Závodníci z prvních řad vyběhli opravdu ostrým tempem. Zadní řady si běh přišly spíše vychutnat. Někteří točili po celou dobu závodu video, jiní si vzali jako doprovod třeba svého pejska a kochali se krásným počasím v parku. Kdo vyrazil na čtyři kilometry, stačilo mu uběhnout „pouze“ jedno kolo.

Jako první tak doběhl Václav Vandrovec se startovním číslem 1281 a krásným časem 15:09. Za ženy byla nejrychlejší Kristýna Vinklerová s časem 18:36. Ti, kdo místo k cíli pokračovali na druhé kolo, zvolili osmi kilometrovou trasu. Pánové na prvních místech dobíhali s opravdu malým časovým rozdílem. Přesto zvítězil Vojtěch Bárta, který to stihl pod 30 minut.

Cílovou rovinku si vychutnala také Lucie Vikartovská z SK Hvězda Pardubice, jež měla před ostatními ženami poměrně velký náskok. Běhu se zúčastnila také starostka Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, Ing. Petra Bernfeldová. Na slavnostním vyhlášení vítězů pak předávala také medaile. Delší trasu zvolila Mgr. Kateřina Šebestová, náměstkyně primátora města Ostravy. Nejzastoupenějším běžeckým týmem se stal team innogy se svými 50 startujícími.

Krom krásných medailí ve tvaru vloček, si mohl každý ze závodníků užít naši občerstvovací stanici v cíli, která byla plná ovoce a závinů, teplého čaje nebo iontového nápoje. Běžci si trasu i počasí užili a náledí komentovali slovy „vždyť to k tomu patří, jinak by to nebyl Winter Run“. My všem děkujeme za účast a třeba se uvidíme na jedné z dalších zastávek. Ještě nás čeká Hradec Králové, České Budějovice, Olomouc a Praha. Zkusíte si poměřit síly i v dalším městě?

Výsledky

Termíny innogy WINTER RUN 2017:

  • 28.01. innogy WINTER RUN HRADEC KRÁLOVÉ
  • 04.02. innogy WINTER RUN ČESKÉ BUDĚJOVICE
  • 18.02. innogy WINTER RUN OLOMOUC
  • 25.02. innogy WINTER RUN PRAHA

Tisková zpráva