Petr Vabroušek se po velké krizi v Marakéši opět nastartoval a v Dubaji si doběhl pro třetí místo. A právě v Dubaji se zdá, že se láme chleba. Tento závod jistě zamíchá celkovým pořadím.

„Uprostřed noci jsme včera dorazili do Marákeše a to nám umožnilo ubytovat se v hotelu a na zhruba 5 hodin zalehnout do peřin. Nádhera! Usnul jsem opravdu hluboce a snad nikdy v životě jsem tak tragicky neprožíval, když zazvonil budík. Nohy jsem celkem rozhýbal během kilometrového pochodu v dešti z hotelu na start. Hned od začátku s Mikem vyrazili i Patrick a Luke a já jsem ke svému překvapení zjistil, že tělo během první noci v posteli přepnulo do opravného módu a odmítá se znovu zapojit do závodění. Už během prvního kilometru za 4:45 mi všichni soupeři o celkové pořadí utekli z dohledu. Doufal jsem, že se časem “probudím”, ale nestalo se… Prošel jsem si slušným peklem a bezmocně jsem sledoval, jak mě Luke připravuje o průběžné stříbro a Patrick se dotahuje na můj aktuální bronz. Po půlmaratonu za 1:38 jsem už nezrychlil a dokončil jako pátý v čase 3:19. Nic však nezvdávám a doufám, že se tělo podařilo během letu do Dubaje přepnout do akčního módu… Daniel v závěrečném sprintu vybojoval čas 3:59:59 a 9. místo,“ popisuje Petr Vabroušek na svém Facebooku.

A taky se stalo, Petr přepnul tělo do akčního módu a s jistotou doběhl na třetím místě s časem 3:24:47. Famózní Wardian opět hluboko pod tři hodiny. Po tomto závodě, by se měl Petr Vabroušek vrátit zpět na druhé místo v průběžném pořadí.

  1. Michael Wardian 2:49:25
  2. Patrick Charlebois 3:22:31
  3. Petr Vabrousek 3:24:47
  4. Luke Wigman 3:32:20
  5. Ryan Hall 3:46:20

Ještě dnes čeká závodníky přelet na poslední štaci do Austrálie, kde se definitivně rozhodne.

Video z Marakéše: