V sobotu dne 11. března se uskuteční v Mořkově již desátý ročník běžeckého závodu Mořkovský zajíc. Tento závod je tradičně prologem osmidílného seriálu již 24. ročníku Lašské běžecké ligy, který organizuje Atletický klub Emila Zátopka Kopřivnice.

Organizátoři se letos rozhodli změnit trasu závodu. Z původního místa nad vlakovým nádražím, přesunuli centrum dění k Hasičské stanici. Pořadatelé závodu věří, že se tento fakt odrazí na zvýšeném zájmu veřejnosti.

Sportovní dopoledne bude tradičně zahájeno během dětí pod názvem Mořkovský zajíček. Od 9,30 hod. zde proběhnou soutěže v sedmi běžeckých kategoriích. V 10,30 hod. odstartuje hlavní závod na 10 km. Tím, že se poběží čtyři okruhy, se naskytne pro diváky atraktivní podívaná. Kdo si netroufne na tuto trať, může absolvovat kondiční běh na trati 2,6 km.

Zpestřením závodu bude soutěž o nejlepšího mořkovského běžce. Dalším lákadlem bude fakt, že všichni účastníci hlavního závodu závodu obdrží balíček s uzeninou. Navíc mohou získat závodníci v rámci losování hodnotné věcné ceny. Těšíme se na vaši účast.

Propozice