Už ne v Mořkovských lesích, ale přímo v centru obce se odehrál 10. ročník Mořkovského zajíce. Běžely se 4 okruhy, které ale nebyly, jak se očekávalo, příliš rovinaté, ba naopak.

Až na malé zaváhání organizátorů, kdeže je vlastně start hlavního závodu, proběhla akce pod taktovkou Jirky Harašty hladce.

Na startu se objevili běžci všeho druhu, od silničářů, přes trailové běžce až po vyznavače běhů typu Spartan Race nebo třeba silničního ultra běhu. Je to takový otvírák sezóny na Severní Moravě, kde se běžci otestují, jak na tom jsou po zimě.

Na nové trati zvítězil Tomáš Navrátil (AK Kroměříž) za 32:57. První dvě kola s ním držel tempo pouze Jakub Ambros (AKEZ Kopřivnice – 33:44), po pravidelném střídání nakonec Tomáš Jakuba ve třetím okruhu utrhl a běžel si neohroženě pro první místo.

Na třetím místě dokončil Luděk Durďák (SDH Rohatec – 34:38).

„Dneska jsem na výhru neměl, Tomáš byl jednoznačně lepší. Trať je běhavá, ale to převýšení bylo dost cítit,“ řekl v cíli spokojený Jakub Ambros.

Nejrychlejší ženou byla Adéla Esentierová (BET Ostrava – 41:21). Druhá skončila Alena Juřicová (AK Gyros Vsetín – 41:32), třetí pak Ivana Zbořilová (BK SAK Karviná – 42:19).

Hlavní závod doběhlo 108 běžců.

Výsledky

Fotogalerie- Tomáš Pop