Jedna věc je jasná! V sobotu, 8. 4. 2017, se bude na automotodromu na co dívat! Závodu MASARYK RUN se zúčastní jak ostřílení závodníci, kteří přijedou obhájit své vítězství, tak i mistři světa, kteří se na trať postaví poprvé!

Na závod v koloběhu a poměření svých sil se už těší mistři světa Michal Kulka a Tomáš Pelc. Jejich souboj je vždy napínavou podívanou až do poslední minuty! Michal Kulka, držitel světového rekordu na 400m ve sprintu na koloběžkách, se na MASARYK RUNu objeví poprvé. Naopak pro jeho týmového kolegu Tomáše Pelce, mistra světa v maratonu na koloběžkách, není trať neznámou. Z loňského MASARYK RUNu si odvezl bronzovou medaili. A co o závodě říká sám Tomáš?

“Srdečně Vás zvu na závody na Masarykově okruhu v Brně. Já tam budu! Jedná se o závody na in-line bruslích, koloběžkách a v běhu. Těším se, že se uvidíme na startu.” Tomáš Pelc

Mezi ženami přijede své vítězství obhájit Kristina Fryzová, která loni vyhrála o více než 2 minuty!

Na inlinech se představí loňští vítězové Richard Kudělásek a Lucie Korvasová, kteří se i letos budou prát o nejvyšší příčky. Richard láká všechny bruslaře:

,,Ahoj, jestli máš rád inline bruslení a chceš se projet na jedinečném místě, určitě nevynechej akci Masaryk run. Super široká trať s výborným povrchem dohromady se skvělou atmosférou za každého počasí. Zebry z brněnské Bruslárny chybět určitě nebudou…" Richard Kudělásek

O výborné formě Lucie Korvasové není pochyb. Před pár dny ovládla trojboj a stala se mistryní ČR v inline-rychlobruslení v kategorii kadetek.

Jaká esa očekávat v hlavním běžeckém závodě? Již třetí rok v řadě uvidíme na startu Robert Míče. Toho čeká nelehký úkol, zisk hattricku, tedy třetího vítězství v řadě! Robert svým silám věří a těší se, že trať absolvujete s ním!

„Zvu všechny na jedinečný závod Masaryk run, přijďte poměřit síly při mém útoku na třetí vítězství v řadě.“ Robert Míč

V ženské kategorii se představí Tereza Jagošová, která se na letošní běžeckou sezónu připravovala v Itenu, v tréninkovém kempu v Keni. Loni ji porazila jen Tereza Eliášková, tak uvidíme, kolik sil bude mít ve 4. ročníku.

Velkou osobností, která se letos představí na MASARYK RUNu je Petr Vabroušek. Ostřílený závodník, extrémní triatlonista a účastník 7mi maratonů za 7 dní na 7mi kontinentech, takzvané World Marathon Challange. Zde letos vybojoval úžasné druhé místo! „Před 20ti lety jsem na Masarykově okruhu absolvoval duatlonové závody a už se těším, až se 8. 4. na tuto jedinečnou trať zase vrátím.“ říká Petr.

Společně s Petrem se na start závodu postaví také jeho syn Filip Vabroušek.

Velké překvapení přinesou štafetové závody, kde budou vyhlášeny vždy tři nejlepší týmy v kategoriích muži, ženy a mix.

Doprovodný program vyplní hudební vystoupení skupiny NEBE, freestyle moto show Adama Peschela, STK pro chlapy s účastí Petra Koukala a mnoho dalšího.

Aktuálně je přihlášeno přes 1500 závodníků a registrace končí 4. dubna.

Více na www.masarykrun.cz nebo www.facebook.com/masarykrun

Tisková zpráva