Téměř na pětníku se o víkendu uskuteční trojice závodů, v nichž každém z nich bude počet startujících kolem tisícovky.

Na horním toku řeky v Kuksu na Královéhradecku se v sobotu uskuteční druhý ročník akce Zkus maraton Kuks. Letos se zde běží nejen maraton, ale i ultra běh, půlmaraton, desítka, dětské závody. V rámci akce proběhne beseda s nejstarším českým maratoncem Jirkou Soukupem. Na vytrvalce zde čekají členité krosové tratě.

Po toku řeky v Pardubicích se rovněž v sobotu uskuteční třetí ročník pardubického Agrofert Runu. Hlavní závod na deset kilometrů startuje na pardubickém dostihovém závodišti v pravé poledne. Před tím se uskuteční rodinný běh, vloni jen v něm přes tisíc startujících, a dětské závody.

A kdo by toho neměl dost může v neděli vyrazit do Nymburka. Zde se přímo na břehu řeky, u zdymadla, uskuteční pátý ročník Nymburského půlmaratonu a čtvrtky. Přihlášeno na trať půlky a desítky je přes šest set běžců.

Běží se po březích řeky, nejdříve proti proudu Labe, v polovině se musí po 60 schodech zdolat labský most a pak zase po druhém břehu řeky ke zdymadlu. Zde čeká dalších třicet schodů a cíl. Půlka si dá okruh dvakrát. Start je v deset hodin.