Loni se v kopcovitém terénu brněnských Kohoutovic uskutečnil test, který se zalíbil, nyní se zdá, že se náročná trať v okolí hotelu Myslivna stane pevnou součástí brněnského běžeckého seriálu Triexpert Cup. Ve středu se druhého dílu populárního podniku zúčastnilo 265 vytrvalců, kterým nevládl nikdo jiný než Jiří Čípa.

Sedmikilometrovou bláznivou houpačku s převýšením zhruba 270 metrů zvládl za 25:07 minuty a při neúčasti parťáka a jmenovce Jiřího Petra ostatní nechal daleko za sebou. Druhý Vlastimil Lysák za ním zaostal o víc než minutu a půl a jako v předešlém dějství o kousek předčil třetího Lukáše Sourala. Jejich souboje přinášejí na předních pozicích alespoň nějaké pozdvižení, i když na Myslivně nakonec Lysák svého soka předčil o dvacet vteřin.

„Jirka Čípa nám hned utekl, je někde jinde. S Lukášem jsme běželi dlouho spolu, až ve stoupání ve třetím kole mi dal najevo, že už nemůže, ať běžím sám. Bylo na něm znát, že o víkendu absolvoval dva závody a navíc ho prý chytaly křeče do břicha. Terén na Myslivně mi jinak naprosto vyhovuje, v kopcích těžím ze své síly,“ líčil osvalený Lysák.

I mezi ženami se radovala vítězka z úvodního dílu Triexpert Cupu z Pisárek. Patrícia Puklová v Kohoutovicích za deštivého večera zaběhla čas 31:02 minuty a druhou Janu Baštářovou za sebou nechala o víc jak minutu.

„O víkendu mě čeká závod v Tatrách, na který se soustředím. Neběžela jsem tedy úplně na krev. Kopce mám ráda, takže mi to sedí, jen mě zaskočil déšť. Ne, že by mi nějak zvlášť vadil, spíš jsem ho tentokrát nečekala,“ povídala sympatická slovenská závodnice. Třetí finišovala Zuzana Ožanová.

Je sympatické, že náročná trať, která se výrazně odlišuje od převážně rovinatých dílů Triexpert Cupu, neodradila rekreační běžce. Mezi ně se dá počítat i Pavla Horáčková, která doběhla v čase 43:11 na celkovém 211. místě. „Triexpert Cup beru jako příjemnou změnu. V lese se sama běhat bojím, takže mi závod vyhovuje. Navíc se tu ještě potkám se svými sestrami,“ usmála se Horáčková v cíli.

Myslivna posloužila jako dobrá průprava na další díl. Ve středu 10. května totiž Triexpert Cup pokračuje na druhé nejterénnější trati v Popůvkách. Start je klasicky v šest hodin večer.

Výsledky