Máme tady konec ledna, stále ještě období objemové přípravy, ale vypadá to jako by začala závodní sezóna. Nicméně tyto závody nemusíme jít naplno a absolvovat je můžeme na půl plynu přímo z tréninku. Jednak tím rozbijeme stereotyp dlouhých běhů, ale také se setkáme s přáteli a řekneme si jak, co, kdy, kde a s kým :-)

Největší víkendovou peckou je samozřejmě ADIDAS TERREX 24 HODIN NA LYSÉ HOŘE. Toto zimní mistrovství ČR v horském maratonu jednotlivců a dvojic pořádá se svým týmem Libor Uher. Po B7 je to druhá velká ultra akce v Beskydech a my opět u toho nebudeme chybět. Přineseme vám aktuální informace a nějaké fotografie ze závodu.

Účastníci startují v sobotu v 10:00h od Hotelu Petr Bezruč. Trasa vede jako uzavřený miniokruh kolem Malenovického kotle Lysé hory. Okruh měří 12 km a má převýšení 750 m. Z parkoviště Hotelu Petr Bezruč poběží závodníci po modré turistické značce až na vrchol Lysé hory, kde bude umístěna čipová kontrola a občerstvovací stanice. Sestupová trasa vede z vrcholu Lysé hory po červené a zelené turistické značce přes Lukšinec a po Malenovické sjezdovce zpět k Hotelu Petr Bezruč.

Vzhledem k této mega akci byl přesunut start 12. etapy Lysacupu k přehradě Šanci. Na vrcholu Lysé hory bude tedy před polednem hodně veselo :-)

Do víkendových akcí počítáme i páteční pozdní odpoledne, a tak můžete zavítat do Olomouce, kde Karel Pikal pořádá první ročník Lednového běhu Smetanovými sady. Je to ideální možnost pro začátečníky, protože trať je dlouhá pouze 6,5 km. Odstartováno bude v 17:00h.

Máte-li do Olomouce a Beskyd daleko, můžete zavítat do Zábřehu-Rudolfova na krosový běh Welzlův kufr. Trasa měří 6 km, takže opět vhodná příležitost pro začátečníky, kteří se prvního ledna rozhodli, že už začnou konečně něco se sebou dělat :-)

Pokud bydlíte v Kroměříži, tak na dostřel od něj si můžete poměřit síly s ostatními v nedalekém Hulíně. Ve zdejším areálu Spartaku Hulín bude v 11:00h odstartována Hulmenská desítka.

Šestým závodem, který vám nabízíme, je desítka ve Znojmě. Petr Halbrštat tady pořádá osmý ročník Poháru firmy SAS stavby. Muži poběží 10,1 km, ženy 4,1 km. Start je na parkovišti na okraji Tvořihrázského lesa mezi Únavovem a Výrovicemi, tak to nepřepalte, ať nejste unaveni, popřípadě ať někde neporazíte výra :-)

Posledním závodem o víkendu je opět běh na 6 km. Tentokrát v Kravařích nedaleko Opavy. Roman Žídek ve Sportovním areálu Olšinky pořádá druhý ročník Zimní šestky. Závodníci vyběhnou na trať v 10:00h.