Elitní polský vytrvalec splnil roli hlavního favorita a vyhrál běh z polského z Mierozsowa do náchodského Meziměstí.

Pořadatelé letos běžce opět překvapili inovovanou tratí, která měla délku přes deset kilometrů. Na trati sice převažovala mírná klesání, ale startujícím dala řádně zabrat dvě ostrá stoupání v třetině a ve dvou třetinách trati. Holly zapsal vítězný čas 35:34 minuty.

Nejlepším Čechem byl na čtvrtém místě Jaromír Hradecký ze Skutče – 37:04. „Třetinu závodu jsem byl ve vedoucí skupině, ale pak přišlo ostré stoupání, které ukázalo kdo jak na tom je.“

Pátý doběhl poslední juniorský vítěz Českého poháru v běhu do vrchu Jiří Křeček ze Sokola Kolín. 37:39. Ten měl navíc v nohou sobotní desítku na dráze. „Sice jsem se více jak polovinu závodu s Poláky udržel, ale ke konci mi došlo a propadl jsem se o dvě místa“.

Tentokrát i polské ženy vyhrály. Alica Kaucka dala 43:48. Druhá byla Klára Šimáková z Hradce Králové – 46:23, obě z kategorie do 35 let. Čtvrtá zkušená skyrunnerka Eva Pončová z Jaroměře – 47:05. Druhá v kategorii 35 – 44 let. Pátá Anna Krátká z Hvězdy Pardubice – 49:18, která si zopakovala loňské prvenství nad 45 let (obě na foto).

Po závodě následovalo tradičně posezení na stadiónu s občerstvením. Odvoz pro české závodníky do Polska, a Poláky zpět, byl zajištěn a k dispozici měli celý bazénový areál, ale voda byla ještě pěkně ostrá.